Ullvang klar for to finaler

VIDERE: Lars Magne Ullvang er klar for finaler.

VIDERE: Lars Magne Ullvang er klar for finaler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Håpet om gull i U23-EM lever for Lars Magne Ullvang. Han er klar for finaler på to distanser.

DEL

PADLING: Før Ullvang reiste ned til Beograd, og U23-EM hadde han målsettingen klar. Han ville forsvare gullet fra året før.

I K1 500 meter-semifinalen fredag morgen leverte han en solid prestasjon og ble nummer to. Så solid at både han selv og førsteplassen fra Belgia Artuur Peters slo den tidligere rekorden på distansen.

Peters hadde raskeste tid med 1.38,392 i 2015. Nå padlet han inn til sterke 1.36.936 og Ullvang hakk i hæl med tiden 1.37,752.

Også i K2 overbeviste han sammen med Hakeem Teland fra Fana KK. Dermed er 22-åringen klar for finale i K2 1000 meter, som går lørdag klokken 12.12.

K1-finalen går søndag klokken 12.15. 

Erland røk i semifinalen

Elise Erland er Tysvær Kano- og kajakklubbs (TKKK) andre deltaker i EM. Hun gikk videre til semifinalen på K2 1000 meter.

I heatet hun var med i gikk nummer en til tre gikk direkte til finalen. 4, til 7. plass pluss den beste 8. plassen (av to heat) gikk videre til semifinalen.

Erland havnet på den skumle 8. plassen, men med bedre tid enn de i det andre heatet. Dermed var Erland klar for semifinale. Den startet klokken 14:17 fredag, men der ble det for tøft for Erland og hennes partner, Ella Jones. Kun de tre beste fra semifinalen gikk videre til finalen, og de padlet seg inn til en 7.plass. Dermed er mesterskapet over for Elise Erland for i år.

TKKK-padleren var også med i K4 500 meter, men røk dessverre ut etter første runde.

Artikkeltags