6. plass i Paralympics-debuten til Jesper

Jesper Saltvik Pedersen i aksjon i VM i Tarvisio i fjor.

Jesper Saltvik Pedersen i aksjon i VM i Tarvisio i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jesper Saltvik (18) fra Åkrehamn reiste til Pyeongchang med mål om å kjempe om medaljer i samtlige disipliner. Onsdag leverte Paralympics-debutanten den raskeste tiden av dem alle på siste trening, og natt til lørdag slo han til med en raskere tid en treningstiden.

DEL

PARALYMPICS: Det holdt likevel ikke til medalje for unggutten, som endte på 6. plass.

– Dette var absolutt ikke dårlig. Det handler litt om å bygger erfaring, og som yngste deltaker så viser han at han henger med de aller beste, forteller trener Hans Blattmann på telefon fra Pyeongchang.

Karmøybuen har hatt en fantastisk vinter med blant annet en sammenlagtseier i verdenscupen.

Første øvelse på papiret i Paralympics var utfor som gikk natt til lørdag, og Saltvik Pedersen fra Plogen Skiklubb fortalte til Haugesunds Avis for en drøy uke siden at denne øvelsen var den han minst forventet å ta medalje i.

Rørt far

Unggutten fikk også med seg et fint reisefølge i hans mor, far, lillesøster og farfar. Pappa Bjørn Pedersen kunne fortelle om en helt spesiell følelse av å se sønnen sin debutere i Paralympics.

– Dette var kjempebra. Ufattelig gøy å være her med så mye folk, og Jesper må være stolt av seg selv. Dette har både han og familien jobbet godt for, så det er klart at dette er stort, sier Bjørn Pedersen.

Neste øvelse for Saltvik Pedersen er super-G som starter kl. 01.30. Da er både far og trener samstemte om at medaljemulighetene er store.

– Nå må Jesper bare nullstille, så vil han nok kjempe om en medalje i morgen, sier pappa Pedersen.

– Jesper er en god kandidat til morgendagens super-G. Det handler om at han må gjøre sitt beste, og gjør han det så er han helt der oppe, mener Blattmann.

Her er resultatlista

Artikkeltags