Gå til sidens hovedinnhold

Prøver seg i Serie B

Artikkelen er over 14 år gammel

Vards Alexander Søderlund måtte selge cupfinalebilletten sin. Nå venter prøvespill med Serie B-klubben Pisa.

FOTBALL: Spissens kontrakt med Vard går ut etter denne sesongen. Han har aldri lagt skjul på at han kan tenke seg ut i Europa. Tidligere har han prøvd seg i Italienske Lecce og franske Entenente. Nå venter en ny tur til Italia.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Men Pisa har ønsket meg over på prøvespill. Venter på en mail, sier Søderlund. Muligens reiser han over allerede til helgen. Det betyr at han uansett går glipp av cupfinalen mellom FKH og Lillestrøm.

– Jeg har fått solgt cupfinalebilletten. Men flyet er det verre med. Tror kanskje en kompis kjøper den billetten, sier han.

Vant med at planer går i vasken

Han er vant med å forandre planene sine. I sommer måtte han avbryte ferien i Bulgaria, for å dra til Frankrike på prøvespill. Samme uken ble kontoen tappet for flere tusen kroner.

– Kanskje litt uheldige tidspunkt. Men jeg må jo ofre noe, sier han.

Pisa spiller til daglig på det nest øverste nivået i Italia. Klubben har hatt en fantastisk innledning på sesongen og ligger på 2. plass. Sannsynligvis rykker laget opp i Serie A. Der blir motstanderene lag som Roma, Juventus, Inter, Milan og Sampdoria.

Søderlund regner ikke med å få kontrakt.

– Men jeg skal se hvordan det er der. Kommer helt sikkert til å bli veldig vanskelig, innrømmer han.

Ingen god sesong

Han har hatt en vanskelig sesong i Vard-trøyen. Skadeproblemer har holdt han borte fra fotballbanen i store perioder. I hjemmetapet mot Stavanger (0-7) ble han kåret til Vards beste spiller. Karakteren 3 er trolig den laveste poengsummen en bestemann i Vard noen gang har fått.

– Jeg har vært i veldig dårlig form i år. Ikke fornøyd med sesongen. Dessuten har jeg scoret for lite mål, sier han.

Om han ender opp i Europa etter nyttår vet han ikke. Men han er åpen for det meste. Til og med Vard.

– Du vet jo aldri, avslutter han.

gunnar.johan.sortland[AT]haugesunds-avis.no