Hett for Kongshavn og Solvoll: Skuddvekslinger utenfor hotellet

PÅ ROMMET: Janne Kongshavn og Vilde Solvoll (t.h.).

PÅ ROMMET: Janne Kongshavn og Vilde Solvoll (t.h.). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sandvolleyballparet er rammet av matforgiftning og dehydrering i Brasil. Og fra hotellrommet hører de tunge skuddvekslinger.

DEL

MACEIO, BRASIL: Da sandvolleyballspiller og haugesunder Janne Kongshavn sammen med makker Vilde Solvoll forrige mandag satte seg på flyet til Brasil for å starte oppkjøringen mot OL-kvalifiseringen i juni, var det zitkaviruset som voldte litt bekymring. Men Brasil byr på flere utfordringer. Og forberedelsene til turneringen i Maceio, som starter tirsdag, har vært alt annet enn optimale.

Kongshavn har sendt et ganske dramatisk reisebrev til Haugesunds Avis. Det er forfattet av trener Vegard Høidalen:

"Vilde Solvoll og Janne Kongshavn smaker på noen av utfordringene til den norske OL-troppen.

30 varmegrader og fantastiske strender skaper stort sett misunnelse i vinterkalde Norge, men Vilde Solvoll og Janne kongshavn har virkelig fått smake på noen av utfordrningene den Norske OL-troppen kan risikere å støte på under OL i Rio senere i år. De norske jentene har trent godt før tirsdagens sesongstart her i Maceio, men i helgen ble Vilde Solvoll lagt inn på sykehus i Rio med dehydrering og matforgiftning. Mossejenta ble flydd opp til Maceio i går der hun nå ligger på spillerhotellet og kjemper med å få i seg næring for å bli spilleklar til tirsdagens kamper.

Maceio, som på overflaten er svært så hyggelig og idyllisk er regnet som en av verdens farligste byer; noe de norske jentene fikk erfare da de hørte tunge skuddvekslinger utenfor hotellet natt til mandag – forberedelsene til årets World Tour start har blitt alt annet enn det som var planlagt.

Vilde Solvoll og Janne Kongshavn kjemper fortsatt for å nå Olympiske leker. De kan kvalifisere seg gjennom Continental Cup finalen som arrangeres i Stavanger i månedsskiftet juni/juli. Litt dramatikk før første turnering skal ikke være det som setter en stopper for disse planene!"

Artikkeltags