Scoret i debuten

Alexander Søderlund gjorde seg bemerket i Vard. I år skal han spille på nest øverste nivå i Italia.

Alexander Søderlund gjorde seg bemerket i Vard. I år skal han spille på nest øverste nivå i Italia.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Etter bare to treninger med nye italienske lagkamerater, ble Alexander Søderlund kastet innpå i treningskamp i går. Kort tid etter var første mål for Treviso et faktum.

DEL

ØSTERRIKE: - Jeg fikk en 45 graders pasning, dro av en motspiller og satte ballen i lengste.

Slik beskriver Alexander Søderlund sin første scoring i Treviso.

Det er ikke mange dagene siden Søderlund trente i Grinde og spilte 3. divisjonskamper i avdeling 13. Sist torsdag var han på plass i Italia. Mandag sluttet han seg til resten av laget - på treningsleir i Østerrike.

- Jeg har hatt to treninger med laget. Nivået er klart mye bedre enn i Skjold, konstaterer Søderlund.

Merkelig fotballkarriere

21-åringen fra Tysvær har ikke akkurat hatt noen A4-karriere hittil. Gutten ble flasket opp i Stegaberg og gjorde seg tidlig bemerket da en italiensk klubb viste interesse.

Den gang skjedde det ikke noe konkret og han ble etter hvert en del av juniorlaget til FKH. Søderlund lyktes aldri i FKH, vendte tilbake til moderklubben før han meldte overgang til Vard.

I Vard og 2. divisjon gjorde Søderlund seg såpass bemerket at han fikk sin debut på U21-landslaget. Derfor var det sikkert overraskende for mange at Søderlund plutselig ble 3. divisjonsspiller for Skjold foran inneværende sesong.

Samtidig har folk rundt Søderlund jobbet mot utlandet. I vår ble det endelig klart at Søderlund hadde skrevet under for italienske Treviso - en klubb som befinner seg på det nest øverste nivå i en av verdens beste fotball-ligaer.

Enslig spiss

Ifølge Søderlund spilte Treviso i et slags 4-1-4-1-system i gårsdagens kamp mot et lokalt østerrisk lag, som befinner seg på nivå tre i Østerrike.

- Jeg synes det gikk veldig bra. Var mye involvert i spillet og scoret et mål. Vi vant 7-0, sier Søderlund, som ikke er sikker på hvilken tall-formasjons treneren velger.

Tidligere har han fått klare signaler fra treneren at han skal bli brukt som spiss, og det var den rollen han fikk prøve seg i den siste halvtimen av kampen i går.

Bedre motstand lørdag

Førstkommende lørdag er det nye muligheter for Søderlund. Da skal Treviso møte et lag fra Tyrkia.

- Husker ikke hva laget heter, men det skal være et toppserielag. Det blir også en kamp mot et rumensk lag, før vi drar tilbake til Italia 2. august og fortsetter sesongoppkjøringen.

Nesten ingen kan engelsk

Italiensken til Søderlund er ikke like mye å skryte av som effektiviteten foran mål. Det er heller ikke engelsken til italienerne.

- Nesten ingen snakker engelsk. Men treneren gjør det heldigvis, sier Søderlund, som har planer om å lære seg italiensk når treningsleieren i Østerrike er over.

Artikkeltags