Gå til sidens hovedinnhold

Syk 25 dager før OL

Artikkelen er over 7 år gammel

Chris Jespersen er syk og har bestemt seg for å droppe NM.

Jespersen har slitt mye med sykdom i karrieren. Men denne sesongen har han holdt seg frisk – fram til nå.

– Jeg er sår i halsen og tett. Det har vært sånn siden fredag. Derfor dropper jeg NM, sier skånevikbuen.

NM på Lillehammer starter torsdag. Planen var å gå 15 km klassisk samme dag. Det er nå lagt på is. Men Jespersen har ennå et ørlite håp om å gå stafetten for IL Korlevoll, sammen med Torgeir Skare Thygesen og Nils Magnus Bøen Grave.

– Hvis jeg er i gang med lett trening igjen onsdag, kan det være en liten mulighet, sier Jespersen som tror belastningen i Tour de Ski kan ha ført til sykdommen.

Tre uker til toppform

Isolert sett er det ingen krise for Jespersen å gå glipp av NM.

Etter den sterke 2. plassen sammenlagt i Tour de Ski, fikk han klar beskjed fra landslagsledelsen om at han kun trengte å planlegge mot OL. OL-laget tas ut rett etter NM. Jespersen tenker mer på hva sykdommen betyr for OL-formen.

– Jeg er litt bekymret. Hvis jeg er syk i en til to uker, pleier jeg å bruke tre uker på å komme i toppform igjen, sier 30-åringen. Dermed sier det seg selv at det haster å bli frisk.

Etter NM, nærmeste bestemt mandag, blir det avreise til høydesamling i Seiser Alm. Der blir han fram til verdenscup-rennet i Toblach første helga i februar.

– Det blir viktig å dokumentere god form i Toblach hvis jeg skal få gå de distansene jeg ønsker i OL, sier Jespersen som tidligere har uttalt han det er 15 km klassisk han har aller mest lyst å gå i Sotsji.
 

Kommentarer til denne saken