Gå til sidens hovedinnhold

Lite fett for FKH-spillerne

Artikkelen er over 9 år gammel

En av nykommerne scoret best på kroppstest.

FOTBALL: I formiddag fikk FKH-spillerne kroppen analysert. Fettprosent og muskelmasse kom til syne svart på hvitt. Og for de som kjenner FKH-miljøet på kroppen, var det ingen stor overraskelse at nykommeren Martin Bjørnbak kom ut med den beste totalscoren.

Den 19 år gamle midtstopperen fra Mo i Rana er sterk.

– Kjekt å få en bekreftelse på at kroppen er i rute, smilte Bjørnbak etter mandagens kroppsanalyse på Haugesund Aerobicsenter.

Han forteller at han har trent styrke siden han gikk i 5. klasse.

– Begge foreldrene mine er fysioterapeuter og sammen driver de et treningssenter. Så der ligger nok noe av forklaringen, sier Bjørnbak.

Fettprosent på cirka 10

FKH-trener Jostein Grindhaug, som selv endte opp som «overvektig», ville ikke ha de individuelle resultatene på trykk. Men det var etter hvert ingen stor hemmelighet at Bjørnbak kom sterkest ut.

Rekrutt- og keepertrener Kjell Inge Bråtveit fulgte nøye med på testingen, og var godt fornøyd med de generelle resultatene.

– Spillerne har en gjennomsnittlig fettprosent på cirka 10. Vi vet at det er der Rosenborg ønsker å ligge. Så det er vi fornøyd med, sier Bråtveit.

Han mener det alltid er noe å gå på når det gjelder kosthold og ernæring.

– Det er små marginer i toppfotballen. Spesielt når kampprogrammet er tett, er det viktig med et kosthold som gjør at du kan trene og restituere optimalt, sier Bråtveit.

– Gir ekstra motivasjon

Det var Haugesund Aerobicsenter sammen med motivasjonsselskapet Motivera i Stavanger, som hadde tatt initiativ til å analysere FKH-kroppene.

Daglig leder i Motivera, Cato Tjåland, guidet FKH-spillerne opp på maskinen som i løpet av ett minutt spyttet ut de harde fakta om kroppen; blant annet fettprosent, muskelmasse, muskelfordeling og BMI.

– Jeg tror dette er en ekstra motivasjon for spillerne. Det er kjekt å få konkrete tall på kroppens tilstand. Og det er jo fint å få en bekreftelse på at du er godt trent, sier Tjåland.

Han advarer likevel mot å trekke drastiske konklusjoner ut fra resultatene.

– Alle kropper er forskjellige

– Alle kropper er forskjellige. Og det er veldig individuelt hva som er optimalt for den enkelte. Men denne testen kan avsløre om du løper rundt med et par kilo for mye. Det kan bety en god del når du skal løpe i 90 minutter. Da er det naturlig å gripe fatt i kostholdet, sier Tjåland.

Han skulle etter testingen av FKH-spillerne ha et møte med trenerteamet i klubben for å se på mulig oppfølging.

– Det vil være naturlig å følge opp med en ny test på et senere tidspunkt, sier Cato Tjåland.

Han testet for sikkerhet skyld også trenerteamet i FKH. Kort oppsummert kan vi si at resultatet der ble blandet kost.

FØLG HAUGEUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: