KARMØY: I fjor ble Karmøy Maraton arrangert for første gang. Da løp tett opp mot 200 deltakere enten maraton eller halvmaraton. Lørdag er det klart for den andre utgaven av Karmøy Maraton. Og løper vokser sterkt.

– Pr nå har vi 290 påmeldte. Vi håper å nå 350 deltakere, sier Ann Kristin Mosbron i arrangementskomiteen.

Hun er svært tilfreds med det økende deltakerantallet.

– Vi er kjempefornøyd. Også fordi vi ikke ønsker å vokse så veldig. Det har vi ikke apparat for. Vi har ikke som mål å bli et nytt Ironman, sier Mosbron som er på jakt etter flere frivillige.

– Det er ikke for sent å melde seg, oppfordrer hun.

70 prosent halvmaraton

Mosbron forteller at fordelingen er omtrent 70/30. 70 prosent av de påmeldte skal løpe halvmaraton, mens de resterende 30 prosentene har meldt seg på den fulle, klassiske distansen på 42.195 meter.

Men hun skulle ønsket at flere karmøybuer kastet seg på maratonbølgen.

– Det er hovedvekt av deltakere fra Haugesund og Stavanger. Vi har fellestreninger både i Kopervik og i Haugesund. Vi får håpe at flere karmøybuer blir med der neste år med mål om å bli med på Karmøy maraton, sier Mosbron.

Hun er opptatt av å senke terskelen for å delta i maratonløpet.

– Nesten alle kan delta hvis de trener godt en periode. Det er ikke så skummelt, sier Mosbron som selv er en svært habil løper med blant annet 3. plass i maraton-NM. I tillegg til langt flere deltakere, er det også noen nyvinninger i årets utgave av Karmøy Maraton. Maratonløperne skal starte tidligere enn halvmaratonløperne. Man har også snudd løypa for maraton slik at begge distansene løper «sammen» i siste del av løpet.

Starten er på Åsebøen, før veien videre for helmaraton går på Austre Karmøyveg til Skudeneshavn og tilbake til Kopervik.

– Dette gjør at man får mer publikum på siste del av løypa. Vi håper det kan motivere løperne enda mer, sier Mosbron.