Ber om fair play

IKKE FORNØYD: – Fana og BIK bryter intensjonen med farmeravtale, mener hockeyleder hos Seagulls Trond H. Martinsen før søndagens seriefinale.Foto: Knut E. Sandersen

IKKE FORNØYD: – Fana og BIK bryter intensjonen med farmeravtale, mener hockeyleder hos Seagulls Trond H. Martinsen før søndagens seriefinale.Foto: Knut E. Sandersen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En samarbeidsavtale mellom Fana og Bergen Ishockeyklubb kan gi Haugesund Seagulls uvanlig sterk motstand i søndagens seriefinale.

DEL

ISHOCKEY: – For oss er det viktig at Fana rykker opp til 2. divisjon. Vi har ingen betenkeligheter med at de benytter våre spiller til å hjelpe seg med det, så lenge det er innenfor den rammeavtalen som vi har undertegnet, sier Audun Standnes, styreleder i Bergen Ishockeyklubb (BIK). 1. divisjonlagets sesong er nettopp ferdig og laget endte på 5. plass i serien.

Del på Facebook

– Haugesund har skaffet seg mange gode svensker og finner. Det har ikke vi anledning til og derfor benytter oss heller av en farmeravtale med BIK, sier leder Geir Kvammen hos Lokomotiv Fana som i likhet med Standnes ønsker å bruke avtaleverket fullt ut.

SAMLESIDE: LES ALT OM SEAGULLS HER

Det innebærer at Fana kan stille med hele femten 1. divisjonsspillere fra BIK på isen søndag kveld. Antallet er hentet ut ifra BIKs egen hjemmeside.

Annerledes i Sverige

I ishockey er farmeravtale et ganske vanlig fenomen. Det innebærer at et lag i en høyere divisjon inngår et samarbeid med en nærliggende klubb i en lavere divisjon, om at spillere kan spille på begge lag i løpet av sesongen. Fana har i dag en slik avtale med BIK.

LES OGSÅ: DETTE GJØR SEAGULLS BEST I LANDET

I Sverige, som ligger langt foran Norge i breddehockeyen, er det kun en fåtall spillere som har lov til å ned til den lavere klubben. Spillerne skal oppgis med navn før sesongstart, og de kan heller ikke spille mer enn et lite antall av kamper hos sitt opprinnelig lag. Altså er det de dårligste spillerne som på denne måten får matchtrening.

– I Norge har vi et helt annet system enn i Sverige, sier Grethe E. Fjeldstad seriekonsulent i Norges Ishockeyforbund. Hun viser til at reglene er det klubbene selv som har foreslått og stemt fram.

– Jeg ser at situasjonen for Haugesund kan oppleves urettferdig, men reglene er nå engang slik. Vil en gjøre endringer på det, må Haugesund Seagulls komme med forslag til regelendring, sier Fjeldstad.

Reagerer

– Verken Fana eller Bergen Ishockey gjør formelle regelbrudd, men de bryter litt med intensjonen til samarbeidsavtale, sier Trond H. Martinsen leder i Haugesund Seagulls. Han synes at bergenslagene viser mangel på Fair Play og tror det vil svekke klubbenes og sportens omdømme.

– Seagulls er i en situasjon hvor vi ikke har noen hockeykultur rundt oss, og har ikke et annet lag å støtte oss til. Det innebærer at vi er avhengig av å ha en god del spillere som kommer flyttende til byen, fram til vi kan hente ut fra egen rekruttering, sier Martinsen som synes det er underlig at lag fra Bergen kritiserer Seagulls for å knytte til seg svensker og finner.

– Bergen Ishockey har jo selv gjort dette i mange år, sier Martinsen.

Søndag går turen opp til Bergenshallen med mål om å hente hjem opprykket til 2. divisjon.

Artikkeltags