HAUGESUND: Resultatet  betyr at Åsane, som slo Vidar hele 7-0 lørdag, er åtte poeng foran Vard i toppen av 2. divisjon avdeling 3 når fem kamper gjenstår.  Egersund gikk også forbi Vard på tabellen. Vards lille teoretiske håp om opprykk ligger i at de skal møte nettopp Åsane på hjemmebane i tredje siste serierunde, 11. oktober.
 
Allerede før kampstart var det klart at Vard måtte slå Egersund for å holde liv i opprykkshåpet. Åsane ledet nemlig 4-0 mot Vidar da Vard-kampen startet.

Jevnt spill

Det første kvarteret var relativt jevnspilt, men med et lite overtak til Vard. Roy Miljeteig hadde en fin mulighet helt i starten av kampen, men headingen etter en corner gikk lite over.
 
Egersund var også farlig frampå ved en anledning, men skuddet ble blokket før Vard-keeper Helge Sandvik ble satt skikkelig på prøve.
 
Etter 21 minutter kom kampens første scoring. Jørn Hansen Lilleng fant Conor Powell på Vards venstrekant. Et hardt og presist innlegg ble møtt av Anthony Avalos, som headet vakkert forbi Egersund-keeperen. En klassescoringer med gode prestasjoner fra alle involverte.
 
Etter scoringen kom bortelaget litt mer med i kampen, men uten å skape farligheter foran Vard-målet.  Det nærmeste Egersund kom var et skudd fra 18 meter som kom som et resultat av en stygg feilpasning fra Vard-stopper Andrè Bundegaard. Men skuddet gikk over.
 
1-0 sto seg til pause.

Reddet skudd

Vard kom godt ut av startblokkene i 2. omgang og var nære 2-0 ved Bob Sumareh bare etter ett minutt, men Egersund-keeperen reddet skuddet helt nede i hjørnet.
 
Like etter sendte Thore B. Pedersen avgårde en suser i tverrliggeren. 
 
Et kvarter ut i omgangen smalt det i tverrliggeren igjen, denne gang ved Sumareh.  Vard hadde nå virkelig fortjent å øke ledelsen.
 
I stedet holdt Egersund på å utligne like etterpå, men Vard-keeper Sandvik reddet fint. Så kom en ny sjanse på motsatt side, men heller ikke Roy Miljeteig klarte å gi Vard pusterom.
 
Så skjedde det om ofte skjer når lag ikke klarer å utnytte sjansene sine: Motstanderen scorer. Egersund utlignet til 1-1 ved Kenneth Grande etter en corner da det gjensto 18 minutter av kampen.

Skade

Ikke lenge etterpå var Egersund frampå  igjen og ikke langt unna å ta ledelsen i kampen. Det var bare et forsvarsel. 
 
Like etterpå mistet Vard nemlig midtstopper Oliver Larsen med skade. Og før man klarte å få en innbytter på banen utnyttet Egersund et noe kaotisk Vard-forsvar og satte inn 2-1 ved Henning Romslo.
 
Etter scoringen slet Vard med å komme inn i kampen igjen og Egersund var nærmere 3-1 enn Vard var utligning. Men det rant det ut med 2-1 til Egersund.
 
Dermed ser det meget stygt ut med tanke på 1. divisjonsspill for Vard neste sesong.