LANGRENN: I fjor hadde han kun Martin Johnsrud Sundby foran seg på resultatlista til slutt.

Før de to siste rennene i år er han plassert som nummer 13 sammenlagt med 2.26,5 minutter opp til ledende Petter Northug.

Det er ikke rart at smilet har sittet lenger inne i år.

– Det er ikke like motiverende i år. Nå er det maks 5. plass jeg kan kjempe om. Jeg var mer på hogget i fjor på denne tida.

– Hva er årsaken til at det ikke er blitt like bra i år?

– Jeg er i litt for dårlig klassiskform, og i tillegg taper jeg ett minutt på sprinten som en ikke har råd til når samtlige sammenlagtkandidater er i finalen. Sprinten ødela alt.

God i bakken

– Du hadde best tid opp bakken sist år. Hva kan du klare denne gangen?

– Jeg har selvfølgelig muligheter. Jeg håper å kjempe om bestetid. Det må være målsettingen mot å ta den 5. plassen.

5. plassen er innen rekkevidde om han ikke dummer seg ut i lørdagens 15 kilometer klassisk fellesstart. Kameraten Niklas Dyrhaug innehar 5. plassen i øyeblikket, men er ikke mer enn 25,6 sekunder foran Jespersen.

– Hva med lørdag? Går du for bonussekunder?

– Jeg tror ikke at jeg kommer til å gjøre noe lørdag. Da handler det om å være med inn. De som kjemper om seieren får ta seg av de bonussekundene. Jeg tror ikke at jeg skal prøve på det.

Jespersens form er ikke den samme som i fjor på denne tida, men helt håpløs er det slett ikke. Det er blitt flere gode plasseringer i verdenscupen denne sesongen også.

– Skøyteformen er jevnt bra. Jeg har vel 3, 6 og 8 i verdenscupen. Det er klassisken som har vært problemet.

– Hva med VM?

– Jeg tenker kun skøyting fram mot VM, og der har jeg lyst til å gå 15-kilometeren i fri teknikk. Jeg satser alt på ett kort i VM.

– Ikke stafett?

– Jo, går jeg fort på 15-kilometeren, så blir det fort en stafettetappe også, sier Chris Jespersen.