Med kurs for 2.divisjon

 Johan Ceder scoret ett mål i lørdagens 1-2-tap og to mål i søndagens 7-2-seier mot Lokomotiv Fana.

Johan Ceder scoret ett mål i lørdagens 1-2-tap og to mål i søndagens 7-2-seier mot Lokomotiv Fana. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Et knepent tap og en storseier er fasiten etter toppoppgjørene mellom Seagulls og Fana. Det er det bergenserne som har aller mest grunn til å være fornøyd med.

DEL

ISHOCKEY: Helgens to kamper mot Fana skulle vise seg å bli akkurat så tøffe og vanskelige som forventet. Lokomotiv Fana måtte ty til hjelp fra fem Bergen Ishockeyklubb-spillere som til daglig spiller i 1. divisjon, og det bød på hard motstand for Seagulls.

I en sesong hvor det meste har gått Seagulls vei, fikk laget en kraftig vekker i lørdagens kamp. Den endte med et surt 1–2 tap, og det var ene og alene 1. divisjonskeeperen Steffen Fløholm sin fortjeneste. Seagulls hadde en skuddstatistikk på 45 mot Fanas 22, men Fløholm hadde stengte buret og slapp kun en puck bak seg.

Seagulls kom best i gang og scoret først ved Johan Ceder, men den innleide BIK-spilleren Thomas Grimstad utlignet før perioden var over. I andre periode scoret Fana-spilleren Kim Jørgen Steinsland, og resultatet skulle vise seg å holde kampen ut.

Til tross for at Seagulls malte på med skudd etter skudd, så ville det seg ikke for Haugesundslaget. Årets første nederlag var et faktum. Tapet til tross, nivået over spillet fra begge lag var veldig høyt. Selv dommerne ytret at de var imponert, og mente spillet som ble levert hører hjemme i øvre halvdel av 2. divisjon.

Jubeldagen

Søndagens match ble en nervepirrende opplevelse for publikum. Fana tok ledelsen, og Seagulls kvitterte. Ny ledelse til Fana, og Seagulls kvitterte igjen. Da andre periode var ferdig sto det 2–2 på scoringstavla, men noe var på gang.

Utligningsmålet til spillende trener Markus Seppänen var det første signalet. Det oste vilje og tæl av bevegelsen i forkant av skuddet, og selve skuddet satt knallhardt bak den innleide keeperen hos Fana.

Slutten av 2. periode viste et Fana-lag som var mer opptatt av å slå pucken til «icing» for dermed å kunne hvile mest mulig. Så slitne var de at Seagulls kunne etablere powerplay mot et fullt Fana-lag. Bergenserne var på defensiven.

Uheldig selvmål

Så i tredje periode skjer det. Den spillende treneren Seppänen tar en timeout og tenner spillerne som igjen går ut på isen og begynner virkelig å krige. Fana gjør et uheldig selvmål og en lite håp brer seg blant spillere og publikum.

Men når Sebastian Rasimus bare 40 sekunder etter gjør nok et mål, eksploderer hele tribunen i et gledeshyl. Enkelte tilskuere lar sine gledestårer renne åpenlyst. Dette var så fortjent for ismåkene. Etter 100 minutters hockeyspill over to kamper med mye stang ut løsner det nå skikkelig for Seagulls. Fana med sine innleide BIK-spillere resignerer totalt og målene bare renner inn bak Fløholm. 7–2 viste scoringstavla da fløyta gikk, og spillere og publikum kunne slippe jubelen løs.

Neste helg er det dobbeltkamp borte mot Kristiansand Lions, og spiller ismåkene slik hockey videre, har Seagulls alle muligheter til å sikre seg tittelen seriemester 3. divisjon avd. vest 2011/12.
 

Artikkeltags