Jan Anders (14) vant EM-gull i steppdans

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ST. PETERSBURG: Jan Anders Presthus (14) fra Stord gikk i dag helt til topps i juniorklassen i europamesterskapet i steppdans i St. Petersburg.

- Dette var en veldig kjekk opplevelse, sier 14-åringen til Haugesunds Avis.

Han hadde ikke forventet å ta EM-gull, i alle fall ikke på noen år, men forteller at det er mye hardt arbeid som ligger bak.

- Skal man bli virkelig god i noe, må man gå skikkelig inn for det. Jeg har skikkelig lyst til å bli god, og det gir meg mye motivasjon, sier niendeklassingen som går på Nordbygdo ungdomskule.

I ukene før konkurransen har han øvd 1-2 timer hver eneste dag. Han har selv koreografert dansen han steppet i EM.

- Det gikk veldig bra. Kanskje ikke 100 prosent, men jeg var veldig fornøyd etterpå, sier han.

Presthus er den eneste norske deltakeren i sin gren i EM som arrangeres i forbindelse med «Den baltiske danseolympiaden» i St. Petersburg.

Han har tidligere tatt en 9. plass i VM og en 5. plass i Dance World Cup. Neste år er det en nytt VM som skal arrangeres i Tyskland.

- VM er jo større og jeg har som mål å hevde meg der. Men for meg handler det ikke bare om konkurranser, men om å utvikle meg som stepper og bli stadig bedre og mer profesjonell på noe jeg har lyst å bli virkelig god på.

EM-mesteren er i Russland sammen med mor og far.

- Det er jo å vinne vi håper på, og han er fantastisk god. Det er spesielt imponerende at han har koreografert alt selv, mens konkurrentene har profesjonelle koreografer som lager programmet, sier en stolt pappa Arild Presthus som røper at han også steppet litt i ungdommen.

Jan Anders Presthus steppet på Sildajazzen i Haugesund i høst. Se ham i aksjon her:

Artikkeltags