– Går for NM-gull i august

KORT VEI TIL TRENING: Med Åkrasanden et steinkast fra terrassen har Martin Møller Hovda glimrende treningsforhold bokstavelig talt like utenfor stuedøra. FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

KORT VEI TIL TRENING: Med Åkrasanden et steinkast fra terrassen har Martin Møller Hovda glimrende treningsforhold bokstavelig talt like utenfor stuedøra. FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Martin Møller Hovda er kun 15 år gammel, men han har satt seg som mål å gå til topps i NM i år.

DEL

UNGSPORT: - I år er hovedmålet mitt å bli norgesmester når NM i Formula arrangeres i Arendal. Da tenker jeg ikke bare på juniorklassen, men både i junior- og seniorklassen. Det er et realistisk mål, og jeg tror det er maks fire andre som har kapasitet til å slå meg, sier Martin.

Formula regnes som brettsportens svar på Formel 1. Martin konkurrerer i både Formula og slalåm.

– Jeg trener mest slalåm, men har gjort det best i Formula. Slalåm er lite i Norge, men veldig stort i utlandet. Formula er derimot ganske stort i Norge, men ikke fullt så stort som slalåm i utlandet.

– Jeg har som mål å ta NM-gull også i slalåm i år – i alle fall i juniorklassen. Det er ikke urealistisk at jeg kan bli norgesmester i alle disipliner, mener Martin, som har storebror Sivert som en konkurrent.

– Det er nok jeg som satser mest av oss to nå, men broren min er en av dem som kan slå meg. Det har nok vært litt viktig for at vi har blitt såpass gode at vi har vært to stykker som har pushet hverandre en god del. Jeg gir meg aldri når jeg kommer bak ham. Å seile forbi Sivert er det kjekkeste jeg gjør, smiler Martin.

Verdenscupen

Martins høydepunkt så langt var 3. plassen i Formula i VM i U15-klassen for tre år siden.

– Det langsiktige målet mitt er å seile i verdenscupen og være proff. Da er det slalåm jeg må satse på.

– Jeg skal på skikkelig sponsorjakt i vinter. Det går mye penger når en satser for fullt på brettseiling, og jeg har ikke mange sponsorer. Nå har jeg seilt veldig mye og jeg har slitt mye utstyr. Det er dyrt, innrømmer Martin, som håper på EM-deltakelse og flere treninger utenlands neste år.


Brettseiling begynte han med da han var kun seks år gammel.

– I starten var jeg litt redd, men etter at jeg klarte å få litt fart på brettet ble jeg veldig giret. Etter det var det gjort. Jeg koser meg hver gang jeg er ute. Jeg digger strand og varme, selv om det ikke er så veldig varmt her på Åkra. Brettseiling er rett og slett den beste sporten som finnes.

– Det er også deilig å slippe å kjøre bil og være avhengig av foreldre for å komme seg til trening. Alle kameratene mine i miljøet på Østlandet må kjøre minst en halvtime for å få trent. Her på Åkra har jeg det bra, smiler Møller Hovda.

Artikkeltags