SKYTING: Arbeidet med hallen starter denne uken. Til stor glede for styreleder i Haugesund og Sveio Skytterlag, Terje Pleym Iversen.

– En innendørshall har lenge vært savnet i Haugesund. Og behovet har økt de siste årene. Vi blir stadig flere medlemmer. Og vi ser at innendørsaktiviteten øker veldig på steder som Bømlo, Ølen og Etne. Nå får vi snart den største hallen i distriktet ved anlegget vårt på Kalland. Det blir en storstue, forteller Pleym Iversen.

Planen er at hallen stå klar til neste vintersesong, med sannsynlig åpning i november.

 

Kan få flere stevner

Hallen på rundt 500 kvadratmeter (20x25 meter) skal reises sør for klubbhuset på Kalland.

Den vil inneholde bane med 15 skiver på skyteavstand 15 meter.

– I tillegg  blir det oppholdsrom, sier Pleym Iversen.

Prislappen på 7,2 millioner kroner skal finansieres med spillemidler, egenkapital og dugnad.

– Vi var bare nødt til å gjøre denne investeringen. Hallen vil gjøre anlegget vårt på Kalland mer komplett. Vi kan få tildelt flere stevner. Både landsdelsstevner og nasjonale stevner, sier styrelederen.

 

Vellykket fusjonering

Terje Pleym Iversen er svært fornøyd med utviklingen etter at Haugesund Skytterlag slo seg sammen med Sveio Skytterlag 1. november 2015.

Bakgrunnen for samarbeidet var at Haugesund hadde et flott anlegg, men få aktive ungdommer. I Sveio hadde de aktive ungdommer, men ikke anlegg.

– Etter fusjonen har mange ungdommer kommet til. Og de drar med seg foreldrene. Aktiviteten er stor nå. Vi har i underkant av 400 medlemmer, sier Pleym Iversen.

To leirduebaner

Han forteller at skytterlaget også er i ferd med å inngå en samarbeidsavtale med Haugesund Jeger og fiskeforening, som har planer om å bygge to leirduebaner øst på det 155 mål store skyteanlegget på grensen mellom Haugesund og Sveio.

– Planen er at disse banene skal stå klar i løpet av 2018/2019. Da får vi et skikkelig bra skyteanlegg, sier Terje Pleym Iversen.

I tillegg til den nye innendørshallen på Kalland, får Haugesund også ny skytehall i Idrettsparken i år. Kuleisen, som er en kombinert curlinghall og skytehall, skal åpnes til høsten. Her handler det om pistolskyting.