Slik blir nye Haugesund stadion

HER KOMMER DEN: Om det blir ny fotballstadion i Haugesund i denne omgang, så blir det på Flotmyr. Fotballstadion vil ha en tilskuerkapasitet på 8.000 og koster i utgangspunktet 273 millioner kroner.

HER KOMMER DEN: Om det blir ny fotballstadion i Haugesund i denne omgang, så blir det på Flotmyr. Fotballstadion vil ha en tilskuerkapasitet på 8.000 og koster i utgangspunktet 273 millioner kroner.

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Ny fotballstadion på Flotmyr kan bli en realitet. Dersom klubbene samarbeider nå.

DEL

FOTBALL: Ambisjonene for ny stadion på Flotmyr i Haugesund er skyhøye. Og dyre.
Estimert kostnad for ny stadion er foreløpig på 273 millioner kroner. Det omfatter blant annet:
* Tribuneanlegg med 8.000 sitteplasser, med muligheter for utvidelse.
* Kunstgrasbane.
* Parkeringshus under banen.
* Kontorblokk.
Ideen er også at det skal bygges tak over hele stadion, men det blir tatt forbehold om at det kan være urealistisk.
I tillegg vil det bli jobbet med planer om kjøpesenter, flere kontorer, høyhus til hotellvirksomhet og helsesenter, for å nevne noe.
Arbeidet med å skaffe investorer blir trolig formidabelt.
Og det blir i stor grad opp til byens fotballklubber.

Tvinges til samarbeid

Haugesund kommune sin forstudierapport er nå ferdig. Den er utarbeidet av Norconsult AS og ble i går kveld presentert på et åpent møte hos Haugesund Handelsstands Forening. 14. desember skal saken behandles i bystyret i Haugesund.
Der vil det bli vedtatt en del forutsetninger for at ny stadion i byen kan bli en realitet. Politikerne kommer til å tvinge klubbene til samarbeid.
Innstillingen er at FKH, Vard, Haugar og Djerv 1919 umiddelbart må etablere et utviklingsselskap, som skal drive prosjektet videre. Innstillingen er utarbeidet av en enstemmig styringsgruppe for ny stadion, og der sitter blant andre representanter fra byens fotballklubber. Også Vard, som tidligere var imot nytt stadionanlegg på Flotmyr.
Utviklingsselskapet får den store oppgaven med å realisere prosjektet.
– Klarer klubbene å samarbeide er alt bra. Nå får vi en klar arbeidsdeling mellom kommune og idrett. Idretten får oppgaven med å få selve prosjektet videre, mens kommunen blir forvaltningsmyndighet, sier ordfører Petter Steen jr. i Haugesund.
Han understreker at et privat selskap vil kunne arbeide på en helt annen måte enn kommunen kan.

Kommunen gir tomt

Selskapet må også følge opp forhandlinger og inngå avtaler med Nettbuss og andre private grunneiere i området. Hus må nemlig rives og eiendom må skaffes.
På sin side vil kommunen senere overdra tomt som skal huse anlegget.
Kommunen vil snarest sette i gang arbeidet med å regulere området. Håpet er at ny reguleringsplan skal være klar innen 1. januar 2007.
Går alt etter planen kan Haugesund om noen år ha fått sin egen storstue.
Når er vanskelig å si.
vidar.enerstvedt@haugesunds-avis.no

Artikkeltags