Gå til sidens hovedinnhold

Søderlund ønsket av fransk klubb

Artikkelen er over 14 år gammel

Alexander Søderlund er ønsket av franske Entente. Vard har avslått budet – på null kroner.

FOTBALL: Kun tre dager ut i ferien på Sunny Beach i Bulgaria mottok Søderlund en telefon. Entente, som spiller på det 3. høyeste nivået i Frankrike, ønsket å ha Søderlund på prøvespill i to uker. Vards angrepsspiller var ikke vond å be. Ferien ble avlyst, og Søderlund satte seg på første fly til Frankrike.

– Jeg spilte to treningskamper. Den første tapte vi, og den andre vant vi. Et fint opphold, sier Søderlund.

Imponerte

Søderlund imponerte såpass at Entente umiddelbart tilbød ham kontrakt. Men Vard-spilleren har kontrakt med rødtrøyene ut sesongen. Vard ønsker ikke å slippe sin angrepsjuvel gratis.

– Budet på Alexander var på null kroner og ti prosent av et videresalg. Det er ikke aktuelt for oss å slippe ham gratis, sier sportslig leder i Vard, Kolbjørn Fosen.

Vard har betalt utdanningskompensasjon til moderklubben Stegaberg. Ifølge Fosen krever Vard minimum det samme beløpet for å slippe Søderlund.

– Men vi i Vard ønsker at spillere skal få sjansen. Kommer det noen interessante bud er vi villige til å la Alexander gå, sier han.

Likte det han så

Søderlund selv kunne godt tenkt seg å fortsette karrieren i Frankrike. I fjor debuterte han på U21-landslaget. Nå ønsker han å ta steget videre.

– Det kan bli aktuelt å flytte til Frankrike etter denne sesongen. Nivået der er høyere enn det er i norsk 2. divisjon, opplyser han.

– Hadde du takket ja til tilbudet om Vard hadde sagt ja?

– Det hadde jeg nok.

Han har hatt en minnerik sommer. I Bulgaria ble kontoen tappet for 10.000 kroner. Lørdag var han Vards bestemann i 0-7-tapet mot Stavanger. På Haugesunds Avis' spillerbørs fikk han 3. Trolig den laveste poengsummen en bestemann på Vard noensinne har fått.

– Det var litt spesielt. Har fått en toer på børsen tidligere. Men å bli bestemann med tre er sjeldent, ler Søderlund.

Tror Søderlund drar

Vard-vingen ønsker ikke å bortforklare stortapet. Men han tror rødtrøyene reiser seg snart.

– Det verste jeg har opplevd på en fotballbane, oppsummerer han.

Om han blir i Haugesund også neste år er uvisst. Men Kolbjørn Fosen er redd Søderlund forlater Vard etter sesongslutt.

– Jeg tror ikke han spiller i Vard neste år, nei. Men vi kommer ikke til å prøve å selge han selv om han er bosmanspiller etter sesongen, sier Fosen.

Tidligere har Søderlund vært på prøvespill i italienske Lecce.

gunnar. johan. sortland[AT]haugesunds-avis.no

Kommentarer til denne saken