Gå til sidens hovedinnhold

I mål tre små tideler for sent

Artikkelen er over 2 år gammel

Elise Erland fra Tysvær Kano og Kajakklubb måtte nøye seg med en plass i VMs B-finale.

PLOVDIV/BULGARIA: Erland fra Tysvær padlet sammen med makker Thea Røsten i juniorklassen på K2 500 meter. Etter å ha blitt nummer sju på samme distanse i junior-EM for en måneds tid siden, var målet å kvalifisere til A-finalen i VM.

Slik skulle det ikke gå, selv om duoen leverte et sterkt forsøksheat lørdag, og gikk da videre til semifinalen.

– I forsøksheatet kom jentene litt dårlig ut i starten, men padlet meget bra etter hvert og avanserte i feltet. Taktikken for semifinalen var dermed å få til en bedre start, for å kunne være med å kjempe om en topp 3-plassering, som ville gitt en plass i A-finalen, skriver trener Lavrans Eikje i en e-post.

Den taktikken holdt nesten til en finaleplass.

– I semien klarte jentene å følge planen, men i mål kom de som nummer fire, kun tre små tideler fra en A-finaleplass, føyer Eikje til.

I søndagens B-finale kom Elise Erland og Thea Røsten på 6. plass, og de ble dermed nummer 15 totalt på distansen.

– Selv om dagens finale ikke gikk like bra som man håpet på etter den flotte padlingen i semifinalen, må jentene likevel være godt fornøyd med innsatsen under helgens VM, oppsummerer Eikje.

Det neste for Tysvær-padlerne er Nordisk Mesterskap i Kristiansand 11–12. august. Der skal Elise Erland padle for juniorlandslaget. Sander Askeland, Leander Helgesen og Nicolai Lønning representerer ungdomslandslaget.

Kommentarer til denne saken