– En vanvittig prestasjon

GODE KARMØY-SVØMMERE: F.v.: Emma Østenstad, Maria Storstein, Kristoffer Samuelsen, Silje Larsen og Christina Vestre.

GODE KARMØY-SVØMMERE: F.v.: Emma Østenstad, Maria Storstein, Kristoffer Samuelsen, Silje Larsen og Christina Vestre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Karmøy Svømmeklubb dro i land flere gull i Skagerak Swim i helga.

DEL

SVØMMING: – Vi har hatt en fin helg i Kristiansand med mange gode prestasjoner, sier trener Daniel Sandhåland i Karmøy Svømmeklubb.

I helga ble Skagerak Swim arrangert i nettopp Kristiansand, der flere lokale svømmere stilte til start.

– Flere er allerede oppe på et høyt nivå, selv om det enda er tidlig i langbanesesongen. Men for noen, spesielt de eldste, kom dette stevnet litt tidlig. De er fortsatt inne i en periode med mye og hard trening, sier Sandhåland, og fortsetter:

– Dette var uansett en god test og ga oss svar på hva vi må vektlegge i treningen i tiden framover. Stevnet er også er også ypperlig konkurransetrening i langbane og trening på løpsopplegg. Totalt sett er vi godt fornøyde med helga.

For ung, men likevel under UM-kravet

Aleksander Grønfur (2003) vant 50 m rygg, 100 m rygg og 100 m fri i sin aldersgruppe, mens Silje Larsen (2004) vant 200 m fri.

– Begge tok i tillegg flere 2. og 3.-plasser, sier treneren.

Det samme gjorde Maria Storstein (2000) og Kristoffer Samuelsen (1999).

- Jeg må i tillegg få nevne Mina Rossebø Medhaug (11 år). Hun vant flere av øvelsene i 2006-klassen og var faktisk under UM-kravet på 50 m bryst. Hun er for ung til å delta på UM, så det er en vanvittig prestasjon å være under kravet allerede nå, sier Sandhåland.

Sykdom førte til mange forfall

– Det ble et amputert stevne for vår del med blant annet mye sykdom i forkant og derfor en del svømmere som meldte forfall, sier trener Sonnie Lill Rødje i Haugesund Svømmeklubb.

Hun forklarer at svømmerne ellers er inne i en tung treningsperiode.

– Vi hadde egentlig ingen forventninger til at dette skulle gå fort. Det er også årets første langbanestevne, sier Rødje, som forteller at Ingrid Leifsen vant 50 m fri (27,3) og fikk bronse på 50 m butterfly (29,2).

Begge tidene er pers på langbane.

– Ellers var det også en del bra svømming av Gustav Leifsen, Arild Degerstrøm og Magnus Odland som alle hadde noen perser, sier hun.

Artikkeltags