Medaljer, rekorder, perser og kvalifikasjoner

IMPONERTE: Karmøy-svømmerne Amund Frøyland-Jensen (f.v.), Mina Medhaug Rossebø, Helene Instebø og Johan Instebø. Foto: KARMØY SVØMMEKLUBB

IMPONERTE: Karmøy-svømmerne Amund Frøyland-Jensen (f.v.), Mina Medhaug Rossebø, Helene Instebø og Johan Instebø. Foto: KARMØY SVØMMEKLUBB

Artikkelen er over 2 år gammel

Svømmere fra både Karmøy og Haugesund hevdet seg meget godt under helgens LÅMØ i Bergen.

DEL

SVØMMING: Både Karmøy og Haugesund Svømmeklubb var godt fornøyd med sine utøvere i LÅMØ (årsklassemønstring, landsdel vest) i helgen.  Begge klubber opplevde en rekke personlige rekorder, utøvere tok medaljer og gode plasseringer, en elleve år gammel rekord ble slått og seks utøvere kvalifiserte seg til ÅM (årsklassemønstring).

Til ÅM er det de 24 beste i landet i hvert årskull (13-16-åringer) som får delta. Fra Karmøy er det Johan Instebø (2004) og Amund Frøyland-Jensen (2005) som er kvalifisert til ÅM. Fra Haugesund er Kristian Olaisen (2004), Keilani Eritsland (2003), Helene Vestre (2003) og Mari Nilsen (2003) kvalifisert.

ÅM arrangeres av Lambertseter Svømmeklubb 6. til 8. april.

Mari Nilsen til topps på 200 bryst

– Våre 19 svømmere reiser hjem fra Bergen med mange gode prestasjoner og personlige rekorder. Vi er godt fornøyde. Mari Nilsen vant 200 bryst i 2003-klassen. Hun kom også på 3. plass totalt sett i årsklassen.

– Kristian Olaisen (2004) ble nummer fire i sin årsklasse. Også Elida Rykkje Larsen (2007) og Hedda Odland (2007) gjorde sine saker veldig bra. Begge tok medaljer. De ble henholdsvis nummer to og fem sammenlagt i sin årsklasse, forteller Øystein Vestre, trener i Haugesund Svømmeklubb.

Slo elleve år gammel rekord

Ingalill Urrang Naustvik mistet i helgen sin rekord fra 2007 på 200 meter bryst for jenter 12 år.

– Det som er veldig kult er at rekorden fortsatt er i Karmøy Svømmeklubb. Mina Medhaug Rossebø knuste rekorden med nesten fem sekunder. Det er en vanvittig prestasjon å slå rekorden med så mye når den har stått i elleve år, kommenterer trener i Karmøy Svømmeklubb, Daniel Sandhåland.

Det var under helgens LÅMØ rekorden ble satt i Bergen.

– Vi var ti kvalifiserte utøvere, men dessverre måtte tre melde avbud grunnet sykdom. To av disse, Silje og Sara Larsen, var av våre sterkeste kort på forhånd. Kjedelig, men det kommer flere sjanser.

– For Siljes del var dette uansett ikke sesongens høydepunkt. Vi kan nå legge inn litt ekstra fokus mot resten av langbanesesongen, sier Sandhåland.

Fire Karmøy-utøvere på topp 6 sammenlagt

Han kunne likevel glede seg over en rekke gode resultater:

– Vi fikk fire utøvere på topp 6 sammenlagt. Mina Medhaug Rossebø (2006) vant sin årsklasse, Amund Frøyland-Jensen (2005) ble nummer to, mens Johan Instebø (2004) og Helene Instebø (2006) ble nummer seks. I tillegg tok vi seks medaljer på enkeltdistanser, forteller Sandhåland.

Mina Medhaug Rossebø vant 400 fri, 200 bryst og 200 medley, Amund Frøyland-Jensen tok bronse på 400 fri og 200 medley og Johan Instebø tok sølv på 200 rygg.

– Vi har hatt ei veldig fin helg i Bergen med god stemning og veldig bra svømming. Dette har vært et av hovedmålene denne sesongen, spesielt for de yngste. Da er det ekstra gøy at vi lykkes så bra.

– Vi har hatt en god oppkjøring, og sånn sett er det ikke veldig overraskende. Men noen leverte i overkant av hva jeg hadde forventet. Det er kjekt å se at utøverne får igjen for alt det harde arbeidet de legger ned. De bruker mye tid på dette, de er dedikerte og målrettet. Da er det kjekt at de får se resultater, understreker Daniel Sandhåland, trener i Karmøy Svømmeklubb.

Artikkeltags