Tour de France-deltakelsen har gitt mersmak for Bystrøm

HÅPER PÅ FLERE SJANSER: - Jeg ønsker å delta flere ganger, sier Sven Erik Bystrøm etter sin aller første Tour de France.

HÅPER PÅ FLERE SJANSER: - Jeg ønsker å delta flere ganger, sier Sven Erik Bystrøm etter sin aller første Tour de France. Foto:

Over tre og en halv uke satt Sven Erik Bystrøm på sykkelen i verdens største sykkelritt. Det ble ingen etappeseier, men han er sulten på mer.

DEL

SYKKEL: Det ble en skuffende Tour de France for laget til Bystrøm. Resultatet etter touren er null etappeseire og en tydelig frustrert Alexander Kristoff.

Sven Erik Bystrøm endte til slutt på en 110. plass, men ifølge han selv er han ikke særlig skuffet over hans egen prestasjon som helhet.

Oppturer og nedturer

– Det er klart at det har vært en stor opplevelse og det er et veldig stort arrangement. Det har vært tre og en halv uke med både oppturer og nedturer, men jeg er fornøyd med egen innsats selv om laget ikke helt har prestert.

På lørdag kom Alexander Kristoff med en uttalelse til NRK hvor han var klar på at det var noe som ikke helt stemte under touren. Bystrøm forstår frustrasjonen til lagkameraten.

– Det er klart at når han har vunnet tidligere, men ikke gjør det i år så er det skuffende for både laget og han selv. Det er vanskelig å være på topp hele veien, men jeg forstår selvfølgelig at Kristoff er skuffet.

Gir håp

Han forteller videre at deltakelsen har gitt mersmak for haugesunderen, men at det ikke kan sammenlignes med noe han har vært med på tidligere.

– Jeg har vært med på en Grand Tour før så jeg visste at jeg kom til å klare å gjennomføre, men Tour de France er større på alle mulige måter med tanke på mediedekningen og den store interessen blant folk. Det gir mersmak og det gjør at jeg ønsker å delta flere ganger.

Bystrøm var i brudd en gang i løpet av rittet, og han forteller at det ikke var store muligheter for å kjøre for egne sjanser denne touren.

– I år hadde jeg ikke en særlig mulighet for egne sjanser. Den dagen hvor jeg var i brudd følte jeg meg ikke så bra og beina var ganske tunge. Det var dumt at jeg ikke hadde en god dag, men det gir meg håp om at jeg skal komme tilbake de neste årene og kjempe om etappeseire.

Artikkeltags