Gå til sidens hovedinnhold

Skal du ut å kjøre lørdag? Slik blir trafikken påvirket av Hårfagrerittet

Artikkelen er over 3 år gammel

Her er gatene og områdene som blir berørt av Hårfagrerittet.

SYKLING: «Nytt av året er at begge distansene begynner i Aksdal, mot tidligere da lang trase startet på Kårstø. Starter klokken 11.00», skriver leder Jan Erik Søvig i Hårfagrerittet i en lang e-post om hvordan trafikken lørdag blir påvirket av rittet.

Han minner om at det må «påregnes noe venting og noe omkjøring i tidsrommet rittet pågår».

«Hele kaien er stengt for trafikk. I tillegg er Oscarsgate stengt mellom Haraldsgate og Strandgaten. I Tysvær er det hovedsakelig Grovamyrvegen og Hestaberg på Garhaug som blir mest berørt, men her er det omkjøringsmuligheter også», skriver Søvig, før han fortsetter:

«Hårfagreritet beklager bryet dette kan medføre for noen, men håper på tålmodige og løsningsorienterte trafikanter på lørdag mellom 11 og 17 alt etter hvor i traseen en er. Første syklist er ventet i byen ca. 13.30».

Slik går hele løypa (og her finner du løypekartet):

 • «Starten går fra Lars Hertervigs plass (Tysværtunet) i Aksdal, en sykler så videre mot Frakkagjerd via sykkel og gangsti (Aksdalvegen).
 • Sykler så på sykkel- og gangsti langs Frakkagjerdveien før en krysser under Frakkagjerdveien, retning Steinsvik Arena.
 • Sykler så inne i Nappatjønn området før en kommer ut igjen ved krysset mellom Frakkagjerdveien og Høievegen.
 • Sykler så inn på sykkel- og gangstien som går rundt Aksdalsvatnet. Etter vatnet sykler en på veien mot Aksdal Næringspark. Herfra sykler en i terrenget helt til Krabbatveitvegen.
 • I Krabbatveitvegen tar en av opp mot Eikelønn boligområdet. Her sykler en inne i terrenget helt til en kommer ut i Amdalsvegen.
 • Følger vegen helt til toppen av fjellet og ned mot Garhaug. Nytt av året her er at en tar mot vestre når en kommer inn på Hestabergvegen. Her sykler en inne i boligområdet på både sykkel- og gangsti, samt gater før en forsvinner ut i terrenget igjen.
 • En sykler terreng helt til bunnen av Garhaug og kommer ut i Kvithaugvegen.
 • Følger Kvithaugvegen til en kommer inn på Grovamyrvegen som igjen går over til sykkel- og gangsti til Skjold IL og gjennom Grinde skolegård og opp på sykkel- og gangveg langs E 39 til Aksdal sentrum igjen via Grasmyrvegen og i terrenget i skogbrynet bak Tysvær Rådhus.
 • Følger så samme trase som i starten til en kommer til avkjøringen til «Dyrlegebakken» Aksdalsvegen, retning Stakkestad og terrenget over åsen. n Kommer ned igjen på Stakkestadvegen på andre siden. Følger denne vegen helt til den går over i Førresvegen/Skrestien/Skjoldavegen (sykkel- og gangsti). Denne følges helt til en kommer til Skåredalen.
 • Her sykler en under Fedjedal veien og inn på terreng til en kommer inn på og krysser Tømmerdalvegen og sykler sykkel- og gangstien opp til buss snuplassen i Steinsfjell vegen. Følger så vegen helt til parkeringen på toppen av Steinsfjellet før en går over i terrenget igjen.
 • Sykler her i terrenget gjennom hele Djupadalen, Stemmen og helt ned til en krysser Ramsdalsvegen og sykler inn på nytt terrengparti som går gjennom hele Haraldsvang, videre helt til Sveiogata på Kvala. Følger her grusveien (Sveiogata) helt til ny sykkel- og gangsti som igjen kommer inn på Årabrotsvegen.
 • Her sykler en på vei til en kommer seg inn på ny sykkel- og gangsti ved innkjøringen på Heinavegen. Følger stien til en kommer ut i Skjelavikvegen. Sykler den til en kommer til krysset Skjelavikvegen/Kvalsvikvegen og inn på Kvalsvikvegen. Tar av igjen ved Kvalsvik badeanlegg og følger Kyststien helt til Killingøy, via Haraldsstøtta og Haraldshaugen Camping.
 • Etter Killingøy følger en Skillebekkgata og tar av til Vestevegen, sykler så inn på Kong Sverres gate, for så å ta av mot Harald Hårfagres plass i Asalvikvegen. Følger den inn på Haugevegen/Haraldsgata. Tar så inn på Oscars gate og så igjen inn og ned Møllervegen.
 • Herfra sykler en langs kaien helt inn til mål under Risøybroen».

Kommentarer til denne saken