FRIIDRETT: Fredag jublet hun da kjæresten Kristian Magnussen gjorde sitt livs løp og vant 400 meter i junior-NM. Lørdag kunne hun selv løfte hendene over hodet og juble for gull.

Cecile Udstuen innfridde forventningene på 800 meter. I vanskelige forhold med sterk vind gjorde hun ett av sine beste løp noensinne. Med 2.14,65 var den 21 år gamle HIL-løperen bare et drøyt sekund bak personlig rekord. Hun var tre og et halvt sekund foran sølvvinner Ida Kjelkenes fra Gular i et finalefelt som bare hadde tre løpere.

– Skuffende at ikke flere stiller opp, men jeg er uansett veldig godt fornøyd. Nå blir det kakefest hjemme hos meg på tirsdag, forteller Udstuen.

– Fortjente gullet

Ikke se bort fra at kjæresten får det største kakestykket.

– Kristian fortjente virkelig gullet på 400 meter, sier jenta som også vant bronse på 400 meter fredag og sølv på 1500 meter søndag Og altså 3-1 i den innbyrdes medaljekampen med kjæresten.

– Nå drar jeg til senior-NM kommende helg med mål om å perse meg på 400 og 800 meter, sier Udstuen.

Klubbvenninnen Miriam Berg Hovda (19) løp inn til bronse på 1500 meter i den yngste jenteklassen med tiden 4.46,34. Stortalentet Kristine Eikrem Engeset fra Tingvoll vant suverent på 4.18,68.

Dermed endte HIL opp med sju medaljer i junior-NM i Tønsberg. Tre gull, en sølv og tre bronse.

– Det er vi veldig godt fornøyd med. I overkant av det vi hadde forventet, forteller HIL-leder Arne Simonsen.

Tre gull til Stord

Stord-leder Nils Hetleflåt var også meget godt fornøyd med medaljefangsten, tre gull og to sølv.

– Jeg tror det er tidenes beste NM for vår del, sier Hetleflåt.

I går vant Benedicte Øvrebø (22) diskos med 43,59.

– Hun kastet opp mot sitt aller beste og var bare 30 centimeter bak personlig rekord, forteller Stord-lederen.

Kristin Sundsteigen (19) fulgte opp fredagens gull i kuleringen med sølv i diskos i yngste jenteklasse. Hun perset med to og en halv meter til 41,59.

– Diskos hadde jeg ingen forventninger til, så jeg er kjempefornøyd med sølv, sier Sundsteigen, som håper på medalje i kule i senior-NM til helgen.

Sterk Kårbø

Tom Erling Kårbø (18) fulgte også opp fredagens gullmedalje (2000 meter hinder) med sølv. Kårbø løp en meget sterk 1500 meter på 3.59, 51.

14 år gamle Thomas Solberg Eide fra Korlevoll-Odda ble nummer sju i samme finalen med 4.04,50.

odd. kaare. grottland[AT]haugesunds-avis.no

"Nå blir det kakefest"

Cecilie Udstuen