Sjekk hvem som fikk HTG-stipend

VINNERE - OG UTDELERE: F.v.: Edvindas Venediktovas, Kristoffer Haraldseid, Martine Tysland, Anna Stray Rongve, Inger Rossebø og Endre Espedal.

VINNERE - OG UTDELERE: F.v.: Edvindas Venediktovas, Kristoffer Haraldseid, Martine Tysland, Anna Stray Rongve, Inger Rossebø og Endre Espedal. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Noen heldige elever på Haugesund Toppidrettsgymnas fikk 5.000 kroner i stipend.

DEL

HAUGESUND: Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) pleier å sette pris på elevene sine hvert år.

På fredagens juleavslutning ble det delt ut fire stipend på 5.000 kroner hver.

FKH-spiller Kristoffer Haraldseid og Inger Rossebø fra SR-Bank delte ut stipend til følgende elever (med begrunnelse):

Martine Tysland - sportsdrill

Det finnes mange dyktige utøvere av denne elevens sport både i Norge og på verdensbasis. Noen er født med rått talent, andre trener det opp, og noen har begge deler, men ikke vilje til å legge nok trening i å komme opp på et høyt nivå. I skjeldne tilfeller møter man utøvere som ikke bare har rått talent, men som også har treningsvilje og driv til å «go all the way».

Denne eleven er av den skjeldne sorten. Alltid positiv, alltid hardtarbeidende og med en utrettelig vilje til å få ting til, om enn det betyr repetisjoner i tusentallet for ett eneste moment.

I tillegg klarer denne eleven å oppnå høye karakterer også i skolefag og er usedvanlig strukturert og flink til å planlegge ukene sine.

Verdens beste utøver i denne sporten har uttalt følgende:

«Jeg tror: At med fortsatt innsats, fokus og med hjelp av trenere i verdensklassen har hun potensiale til å stå på pallen i EM allerede fra 2016. Dette vil være en sjelden bragd i Norge, men hun har alt som trengs for å nå målet». Signert: Annetta Lucero, artist for Cirque de Soleil, Guiness verdensrekordholder og trippel verdensmester i sportsdrill. 

Edvindas Venediktovas - håndball

Denne tildelingen går til en flott representant og rollemodell for treningsvillige lagidrettsutøvere.

Utøveren er en som stiller høye krav til seg selv både på og utenfor banen. Denne utøveren har særdeles god treningsmentalitet og er utrolig bra trent fysisk. Utøveren er et forbilde på den fysiske treningen og all den tid han legger ned i idretten sin. Utøveren er et treningsprodukt som har forundret mange i sitt lokale idrettsmiljø. Utøveren tørr å sette seg høge mål og strekker seg etter disse. Fra hans første trening i sin lokale klubb til nå har pilen kun pekt oppover.

Utøveren er veldig pasjonert og bruker mye tid på å forstå lagspillet. Han har mange ting å bli bedre på, men viser at det bor en «playmaker» i ham på tross av sin alder.

Utøveren legger ned et godt arbeid i skolefagene og oppnår gode resultater også her.

Måten han har tilegnet seg et nytt språk på sier mye om egenskaper og stor innsatsvilje.

Utøveren flyttet til Norge fra Litauen for bare halvannet år siden. Han har debutert for HHK i 1.divisjon for herrer dette året.

Endre Espedal - triatlon

Utøveren er en representant for en relativt ny og liten idrett blant ungdommer i Norge. Idretten krever allsidighet og ekstreme treningsmengder om du ønsker å nå toppen. Han er et forbilde for andre utøvere med tanke på kvalitet i gjennomføring av trening, han har en særdeles god treningsmentalitet, er en særdeles ambisiøs og treningsvillg utøver, legger ned meget store treningsmengder. Utøveren er et forbilde når det gjelder trening både i klubb og ikke minst her på skolen.

Utøveren har prestert på høyt nivå og deltar i både nasjonale og internasjonale konkurranser, han er en del av landslaget i sin idrett.

Hans gode humør, positive innstilling og vilje til å inkludere andre gjør han til en likanes kar både på trening og i teoriundervisningen på skolen.

I 2015 deltok han i både junior-VM i USA og europacup i Tyrkia med gode resultater.

Vi tror og håper at utøveren en dag kan stå på den øverste pallen!

Anna Stray Rongve - terrengsykkel

Denne utøveren, og er en av flere svært positive, treningsvillige og seriøse jenter vi har på skolen.

Hun er en særdeles ambisiøs og treningsvillg utøver. Hun legger ned meget store treningsmengder. Et forbilde for andre utøvere med tanke på kvalitet i gjennomføring av og disiplin til å gjennomføre treninger ofte på egenhånd. Til tross for utfordringer i forbindelse med skade har hun jobbet utrettelig vider og oppnåd gode resultater nasjonalt.

Som så mange andre jenter her på skolen er hun pliktoppfyllende og flittig med skolearbeidet, et godt eksempel på at det er mulig å kombinere realfagene og satsning på idretten.

I 2015 vant hun Norgescupen sammenlagt og ble Nordisk mester i sin idrett.

Det skal bli spennende å se hvor langt hun kan nå i en idrett der Norge har formidable tradisjoner på damesiden.

Artikkeltags