TRIM: – Tirsdag var det påmeldt over 1400. Tradisjonelt melder det seg 200-300 de siste dagene. Nå tikker det inn nye påmeldinger jevnt og trutt. Så mye tyder på at vi ender opp med omtrent samme antall deltakere som de siste årene, forteller løpsleder for Hydro Rundt, Randi Hettervik Flesjå.

I fjor var det 1472 som fullførte det 5 km lange trimløpet inne på fabrikkområdet til Hydro Karmøy. Året før var tallet 1448.

– Det har vært stabilt de siste årene. Og det er ikke noe som tyder på at det blir store endringer i år, sier Hettervik Flesjå.

Siden starten i 1974 har Hydro Rundt utviklet seg til å bli Haugalandets største trimløp sammen med Djupadalten i Haugesund.

Deltakerrekorden er på 1980.

I år er det Slogmåkene som står for oppvarmingen.

– Det er tredje gangen de er med oss, men de har aldri vært så populære som nå. Jeg regner med de får opp stemningen. Bedriften fyller 50 år i år, så dette blir et vorspiel til den store jubileumsfesten i august, sier Randi Hettervik Flesjå.

Hun hevder at det aldri regner under Hydro Rundt.

– Det kommer det heller ikke til å gjøre i år. Værmeldingen sier overskyet. Og det gjør ingenting. Det må ikke bli for varmt når du skal løpe, sier trimgeneralen på Hydro.

Urige Buta har løyperekorden i Hydro Rundt. Den lyder på 14.28. Miriam Berg Hovda er raskeste kvinne med 17.26.