Thea (12) ble historisk

SUVEREN: Thea Bisgaard Herløe fra Haugesund Turnforening vant NM-gull i klassen for yngre junior.

SUVEREN: Thea Bisgaard Herløe fra Haugesund Turnforening vant NM-gull i klassen for yngre junior. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Thea Herløe vant lørdag individuelt NM-gull i rytmisk gymnastikk. Tidenes første fra Haugesund Turnforening.

DEL

TURN: 12 år gamle Herløe (2005-modell) vant sammenlagt i klasse yngre junior da junior-NM i rytmisk gymnastikk (RG) ble arrangert i Stavanger i helgen.

– En meget sterk prestasjon av Thea som igjen viser at hun er veldig god. Hun var litt uheldig i ring, men var så sterk i ball, kølle og vimpel at hun til slutt vant ganske suverent. Vårt første individuelle NM-gull i RG noen gang, forteller en fornøyd leder i Haugesund Turnforening, Hilde Dalen.

Haugesund fikk også 4. plass i klasse yngre junior ved Nora Benedicte Skiftestad. Det var 12 deltakere i denne klassen.

Thea Herløe presterte så bra lørdag at hun også kvalifiserte seg til tre delfinaler i juniorklassen. Det endte med en bronsemedalje i ball.

Herløe utgjorde sammen med Skiftestad, Fride Vikse og Mia Horneland laget til Haugesund som ble nummer fem i juniorenes lagkonkurranse. I troppskonkurransen lyktes ikke Haugesund og havnet et stykke ned på resultatlista.

– Alt i alt var dette veldig bra. Vi har mange kjekke år foran oss. Det var også gøy å se hvor bra andre turnere fra Vestlandet gjorde det i NM, sier Hilde Dalen, som benytter anledningen til å berømme trener Stella Sultanova for den jobben hun gjør med RG-utøverne i Haugesund Turnforening.

Artikkeltags