Gå til sidens hovedinnhold

Padlet inn til 7. plass i EM

Artikkelen er over 3 år gammel

– Et meget godt resultat, sier Tysvær-trener om Lars Magne Ullvangs EM-innsats.

PLOVDIV, BULGARIA: For første gang siden Eirik Verås Larsen padlet inn til OL-gull i 2012, var det endelig duket for norsk deltakelse i finalen i et senior mesterskap.

Les også

Ullvang klar for nytt EM

 

Søndag morgen padlet nemlig Lars Magne Ullvang fra Tysvær Kano- og kajakklubb og hans makker Hakeem Teland EM-finale på K2 500 meter i Plovdivi i Bulgaria.

– De norske guttene fikk en god start og kom inn i en fin rytme. Den ukrainske båten startet meget hardt og la seg nesten en båtlengde foran resten av feltet. Med 200 meter igjen startet Lars Magne og Hakeem sluttspurten og kjempet om en plass midt i feltet. I mål kom de norske guttene inn på en 7. plass etter et godt gjennomført løp, forteller Tysvær-trener Lavrans Eikje.

Ungarn vant EM-finalen, og satte samtidig ny verdensrekord på distansen.

– En 7. plass i senior-EM er et meget godt resultat for Lars Magne og Hakeem, spesielt med tanke på at Lars Magne er 23 år og Hakeem kun er 19 år, og dermed konkurrerer sitt første år i seniorklassen, sier Eikje.

I løpet av kommende uke bestemmer Norges Padleforbund seg om Ullvang og Teland skal konkurrere i U23-VM i Romania om snaut to uker, eller om de skal rette fokuset mot senior-VM i Tsjekkia i slutten av august.

Kommentarer til denne saken