Vant spurten på hjemmebane

I FORM: Lars Magne Ullvang vant alle distansene han stilte opp i under helgens Norgescup-stevne i  Tysværvåg.

I FORM: Lars Magne Ullvang vant alle distansene han stilte opp i under helgens Norgescup-stevne i Tysværvåg.

Artikkelen er over 1 år gammel

Med tre distanseseiere i Norgescup-åpningen hjemme i Tysværvåg sikret Lars Magne Ullvang seg denne helgen plass i både World Cup og European Games senere i sommer.

DEL

PADLING: Det skriver trener Lavrans Eikje i Tysvær kano- og kajakklubb i en e-post til Haugesunds Avis etter Norgescup-åpningen i padling i Tysværvåg.

160 utøvere fra 13 klubber deltok på helgens stevne, der altså hjemmefavoritten Ullvang stakk av med seieren på K1 1500 meter søndag – og lørdag på K1 1000 meter og K2 1000 sammen med makker Eivind Vold fra Oslo KK.

– Lars Magne Ullvang vant alle tre løpene han stilte opp i denne helgen, og har dermed sikret seg en plass til World Cup i Poznan i Polen 23.–26. mai og European Games i Minsk i Hviterussland 25.–27. juni på K1 1000 meter, skriver Eikje.

Tatt steget opp

Trener Eikje trekker også fram innsatsen til Elise Erland.

– Hun har i år tatt steget opp i seniorklassen, og markerte seg godt i debuten med 3. plass på K1 1000 meter og K1 200 meter, før hun vant K2 500 meter sammen med Maria Virik fra Bærum. Søndag fulgte hun opp med en ny 4. plass på K1 500 meter, og Elise har dermed meldt seg på i kampen om en plass på World Cup laget og til det norske U23 laget som skal til U23 EM senere i sommer, skriver treneren.

Gode på hjemmebane

Også i de yngre årsklassene viste arrangørklubben Tysvær kano- og kajakklubb godt igjen under Norgescup-åpningen.

Lavrans Eikje oppsummerer:

– Leander Helgesen sikret seg pallplass på to av tre distanser i sin debut i U18 klassen.

–I U16-klassen har Tysvær et sterkt lag med Nicolai Lønning, Sander Askeland, Marius Alne og Gudmund Staupe. Lørdag sikret Nicolai seg seier på både K1 200 meter og K1 langløp, mens Sander Askeland var på pallen i nevnte løp. På søndagens K1 500 meter var Sander sterkest og padlet inn til seier på distansen etter et godt gjennomført løp. Nicolai måtte søndag ta til takke med 3. plass. Marius og Gudmund padlet gode løp både lørdag og søndag, og var topp 10 på flere av distansene i helgen, og viser at Tysvær har det sterkeste laget i U16-klassen, legger han til.

Gror godt

– I 14-årsklassen har Tysvær en ny generasjon på gang med Emil Fjeldheim, Kjerand Helgesen, Trygve Hammarqvist, Ole Kristian Skåren, Mikal Totland, Mathilde Egge, Stine Egge og Mari Rossebø, som alle gjorde en flott innsats i helgen og sikret seg flere gode plasseringer, oppsummerer Eikje.

Artikkeltags