Gjør comeback etter operasjon

Haugesund 180217 NM Maritim hall Zekiye Nyland

Haugesund 180217 NM Maritim hall Zekiye Nyland Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I forrige måned ble hun hasteoperert. Nå er Zekiye Nyland klar for Vestlandsmesterskapet i vektløfting på hjemmebane.

DEL

VEKTLØFTING: I helga arrangeres Vestlandsmesterskapet i vektløfting i Tysværtunet. Over 80 deltakere er påmeldt.

- (Det) er det største Vestlandsmesterskapet som er arrangert til nå. Vektløfting er veldig i ilden nå, og det er veldig kjekt, skriver leder Dag Rønnevik i Tysvær Vektløfterklubb i en pressemelding.

Selv stiller arrangørklubben med 13 deltakere.

– Så sant det ikke blir noen frafall, bemerker Rønnevik.

Håper på et mirakel

Et av de store hjemmehåpene er Zekiye Nyland, som ble hasteoperert for bare noen uker siden.

– Jeg ønsker å delta i Vestlandsmesterskapet, sier Nyland til Haugesunds Avis.

– Betyr det at du ikke er sikker?

– Jo, jeg kommer nok til å delta. Jeg har vel vært usikker i og med at jeg ikke har vært på de vektene jeg har vært på tidligere, og for meg gir det ingenting å løfte på halv maskin bare for å delta. Men jeg er innstilt på et mirakel, sier hun.

Vestlandsmesterskapet er hennes eneste sjanse til å ta EM-kravet.

– Det skal dessverre mye til å få til det nå, men jeg har overrasket før, så vi får bare krysse fingrene, sier Nyland, som har skiftet vektklasse – og gått opp fem kilo siden forrige sesong.

– Det skal sies igjen at 2018 ikke er året for de største resultatene i og med at jeg skal fylle vektklassen. Selv om jeg har klart å gå opp i vekt, tar det litt tid før kroppen klarer å utnytte seg av den, sier hun og kaller 2018 for et «investeringsår».

– Kommer til å bli et spennende år

Tysvær Vektløfterklubb har over 500 medlemmer, ifølge lederen. Dermed begynner det å bli trangt i sportssenteret i Tysværtunet.

– Vi har jobbet lenge med å få større plass til våre medlemmer, og det er ingen tvil om at vi har behov for det, skriver Rønnevik i pressemeldingen.

Han gleder seg uansett til Vestlandsmesterskapet på hjemmebane – og en ny sesong.

– Denne sesongen ser det ut som kan bli et enda bedre år for klubben resultatmessig. Vi kommer blant annet til å ha et veldig bra senior damelag. Det er også flere gode utøvere som vil hevde seg blant toppen framover. Det kommer til å bli et spennende år, skriver Rønnevik.

Vestlandsmesterskapet arrangeres lørdag og søndag. De yngste deltakerne, samt veteranene, er først ut. Dagen etter er det seniorene sin tur.

Artikkeltags