Vil gi elevene en bedre opplevelse

FLOTT GAVE: Trivselsagentene på Eide skole kunne stolte og glade ta imot nye innebandykøller av god kvalitet fra Karmøy Innebandyklubb (KIBK). Helt til venstre ser vi lærer og leder for trivselsagentene på Eide skole, Trond Lindefjeld, Bak til høyre ser vi nestleder Elling Allendes og leder Terje Olav Hagen (helt til høyre) fra KIBK.FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

FLOTT GAVE: Trivselsagentene på Eide skole kunne stolte og glade ta imot nye innebandykøller av god kvalitet fra Karmøy Innebandyklubb (KIBK). Helt til venstre ser vi lærer og leder for trivselsagentene på Eide skole, Trond Lindefjeld, Bak til høyre ser vi nestleder Elling Allendes og leder Terje Olav Hagen (helt til høyre) fra KIBK.FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Elevene på Eide skole i Kopervik jubler for nye innebandykøller av god kvalitet. Karmøy Innebandyklubb (KIBK) er den rause giveren.

DEL

INNEBANDY: Det er smil og fornøyde ansikter å se når Ungsport ankommer Eide skole en fredag etter skoletid. Skolens trivselsagenter står klare til å ta imot besøk fra KIBK.

– Vi har prøvd slike skikkelige innebandykøller tidligere, og de er veldig mye bedre å spille med. De har en bøy på seg, er mye bedre å holde i og det er en stor forskjell fra de køllene vi hadde fra før, sier Susanne Sørlie og Jone Eikemo.

De to 12-åringene er blant Eide skoles trivselsagenter.

– Vi som er trivselsagenter ser til at ingen går alene i friminuttene, arrangerer leker og aktiviteter og får folk med. Vi skal hjelpe til med at alle trives på skolen.

– Vi hadde en skoleturnering i innebandy forrige skoleår. Den ble arrangert av trivselslederne på skolen. Det er noe vi har lyst å arrangere igjen. I alle fall nå som vi har skikkelig utstyr. Da blir det enda kjekkere, smiler de to 7.-klassingene.

– Lavterskelidrett

Det var skoleturneringen forrige skoleår som var avgjørende for at KIBK bestemte seg for å kjøpe nytt utstyr til skolens elever.

– Vi synes det var et veldig positivt tiltak av Eide skole å arrangere en turnering i vår.

– Mange av oss i Karmøy Innebandyklubb har tilbudt barn treninger med innebandy som fokus i en god del år. Vi ser at det er en lavterskelidrett som alle kan delta i. Det er også en tilbakemelding vi har fått fra skolen – at dette er noe alle kan være med på og at de syntes det var veldig gøy, kommenterer leder i KIBK, Terje Olav Hagen.

De har erfart at skolene ikke har innebandyutstyr av bra nivå. Det ville de gjøre noe med, forteller Hagen.

– Vi vet at skolene ikke har tipp topp utstyr. De må ofte velge på nedre nivå når det gjelder utstyr. Når det gjelder innebandykøller er det ofte det samme utstyret som vi hadde selv da vi gikk på skolen på 80-tallet. Det er forskjell på utstyret, og det vet alle.

– Nå gir vi skolen utstyr på øverste hylle. Med bedre kvalitet på utstyret, blir det kanskje en enda bedre opplevelse totalt sett for barna. Vi håper jo at flere skal oppleve glede med innebandy og se innebandy som idrett. Kanskje får vi også flere medlemmer av det.

KIBK hadde forrige sesong innebandy for voksne mosjonister og Solstein-gjengen som tok gull i Special Olympics.

– Vi har nå også gått ut med et tilbud til alle barn i Kopervik og Veavågen. I Storhall Karmøy har vi begynt med treninger for barn fra 3. til 8. klasse. Vi har også fortsatt voksne grupper som holder til i Karmøyhallen, opplyser Hagen.

– Glede og aktivitetsnivå

Trond Lindefjeld er lærer på Eide skole og leder for skolens trivselsagenter:

– Dette er fantastisk. Nå får vi skikkelig utstyr som vi kan bruke til å lage turneringer. Jeg tviler på at det er så mange andre skoler som har inne- bandykøller av en slik kvalitet som det vi nå får.

– Jeg forstår at KIBK likte veldig godt at vi i fjor arrangerte innebandyturnering for elevene i friminuttene. Derfor hadde de lyst å bidra til å skape en «hype» om sporten ved å gi oss dette. Nå kan vi også ha mange flere med, for vi får flere køller enn vi hadde tilgang til før. I tillegg kan de brukes i gymtimene av de ulike klassene, kommenterer Lindefjeld.

Gaven fra Karmøy Innebandyklubb ble gitt til Eide skole, men en del av avtalen er at det nye utstyret også kommer naboskolen til nytte.

Stokkastrand skole kan låne utstyret når de trenger det.

– Vi merket da vi hadde turnering i fjor at det skapte en interesse for sporten. Innebandy er også en sport som er populær blant barna. En trenger ikke mange vanskelige regler for å kunne spille det. Det er stor glede og høyt aktivitetsnivå på barna som spiller innebandy, understreker Trond Lindefjeld.

Artikkeltags