Gå til sidens hovedinnhold

Jenter det satses på

Ungsport:

Artikkelen er over 4 år gammel

Haugesunderne Birk Skogland og Endre Espedal er allerede på juniorlandslaget. Nå har forbundet også tatt ut to jenter som er elever på HTG i en egen satsingsgruppe.

TRIATLON: Thea Hovda (17) fra Haugesund og Karen Nygård Magnussen (18) fra Bryne er begge elever ved Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG).

De er også begge medlemmer av Haugesund Triathlon Klubb (HTK), selv om Magnussen fortsatt representerer Bryne Triatlonklubb.

Nå er de to av totalt fire jenter som er tatt ut av forbundet til det som beskrives som en unik jentesatsing. På forbundets nettsider står det:

«Formålet med satsingsgruppen er at vi ønsker å få flere jenter opp på et landslagsnivå. Dette er en gyllen anledning til å gi de nest beste stabilitet og ro til utvikling. På denne måten ønsker vi å legge forholdene til rette for at jenter som satser skal få mulighet til å utvikle seg videre med tettere oppfølgning.»

– En gyllen anledning

– Det er veldig kjekt for oss at vi nå har Endre og Birk på juniorlandslaget fra før, og nå får vi Thea og Karen inn i gruppen som er steget under landslaget.

– Alle disse er med i samme treningsgruppe her i Haugesund, og vi har altså fire av seks i denne treningsgruppen med på et forbundslag. Det er kult, sier Mikal Iden.

Han er assisterende trener på landslaget, hovedtrener i HTK og lærer på HTG. Han beskriver de to jentene slik:

– Karen er utrolig sterk. Hun har slitt med svømmingen internasjonalt, men syklingen og løpingen har vært ganske bra. For Karen handler det om å få det til å stemme når det virkelig gjelder i konkurranser. Det er en viktig egenskap.

– Thea er veldig sterk på løpingen, men hun har trengt å jobbe med svømmingen. Hun er veldig målrettet og hun har tatt store steg.

– Dette betyr mye

Da Ungsport møtte Iden og de to jentene like før vinterferien, var de nylig tilbake fra en vellykket treningsleir på Fuerteventura.

– Jeg håper å få vist meg fram i konkurranser her i Norge i år – få godfølelsen. Det hadde vært kjekt å prøve seg internasjonalt i år også, men jeg stresser ikke med det. Jeg har ikke dårlig tid, poengterer Thea Hovda, som er søskenbarnet til Allan Hovda – sveibuen som har vunnet Norseman to ganger.

– Jeg flyttet hit etter sommerferien i fjor og jeg har ikke angret et sekund. Nå er dette siste året mitt på videregående, men jeg har lyst å bli boende her i byen. Jeg må se litt på hva jeg kan gjøre annet enn å drive med triatlon, enten det blir jobb eller studier. Men det er veldig bra å bo her om en vil satse på triatlon, sier Karen Magnussen.

At ambisiøse utøvere velger å flytte til Haugesund for å satse på triatlon, er naturligvis noe trener Mikal Iden setter pris på.

– Haugesund har fått et rykte som et bra sted om en vil satse som triatlonutøver, og det ryktet er fullt fortjent, understreker Iden.

Les også:

Tatt ut på to ulike juniorlandslag 

Kommentarer til denne saken