Klare for landslaget

STOLT TRENER: Stela Sultanova (t.h.) har trent Thea Herløe (i midten) og Nora Flatebø Skiftestad i fem år. Nå er de begge tatt ut på det norske juniorlandslaget i RG. FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

STOLT TRENER: Stela Sultanova (t.h.) har trent Thea Herløe (i midten) og Nora Flatebø Skiftestad i fem år. Nå er de begge tatt ut på det norske juniorlandslaget i RG. FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Nora B. Flatebø Skiftestad og Thea Herløe er begge tatt ut på det norske juniorlandslaget i RG. Det er første gang Haugesund Turnforening har to utøvere med på laget.

DEL

TURN: – Jeg hadde litt forventninger til uttaket og var ikke overrasket over at begge ble tatt ut, men helt sikker var jeg ikke. At begge ble tatt ut var kjempebra og vi er veldig glade for det, sier jentenes trener i Haugesund Turnforening, Stela Sultanova.

Totalt er det tatt ut ti jenter på det norske juniorlandslaget (2004 og 2005). Nora og Thea er begge født i 2005 og blant de yngre på landslaget.

– Det er kjekt å se resultater etter så mange år med jobbing. Jeg har selv trent dem de siste fem årene, opplyser Sultanova.

I forkant av uttaket hadde både Nora Flatebø Skiftestad og Thea Herløe vært på tre samlinger med Flavia Suarez, landslagssjefen.

– Vi har vært på Skjeberg, i Mandal og i Spania på samling. Vi visste derfor at vi var aktuelle til å bli tatt ut på neste års landslag.

– Jeg hadde likevel ikke forventet dette, men det var veldig kjekt at jeg kom med, smiler Nora, som til daglig er elev i 7. klasse på Norheim skole.

Hennes lagvenninne Thea Herløe er til daglig elev i 7. klasse på Rossabø skole i Haugesund.

– Mamma begynte å grine da jeg ble tatt ut på landslaget, og jeg holdt på å begynne å grine jeg også. Jeg forventet ikke å bli tatt ut, forteller Thea.

2018-landslaget

De to jentene fra Haugesund Turnforening er nå tatt ut på juniorlandslaget for 2018. Om ett år skal det tas ut et 2019-landslag. De tas med andre ord ut på landslaget for ett år om gangen.

– Det er ekstra kjekt at vi er to fra samme klubb som er tatt ut sammen. Vi kjenner hverandre veldig godt og er faktisk også tremenninger

– Vi skal på kick off med utøverne fra Vestlandet nå 1. desember. Da blir det oss to pluss to fra Stavanger som skal trene med landslagstreneren, sier jentene.

De har tidligere drevet med henholdsvis håndball og ballett i tillegg til rytmisk gymnastikk (RG). Nå er det derimot ikke tid til andre idretter enn RG.

Trappet opp på mengden

Tolvåringene har denne sesongen trappet opp på treningsmengden. Mens de i fjor trente to timer til dagen, er det nå tre timer til dagen med trening på Nora, Thea og lagvenninnene.

– Det er fire timer mandager, tre timer de andre dagene og en del trening i helgene utenom, opplyser jentene.

– Vi får likevel tid til å være med venner. Jeg har god kontakt med venninnene på skolen, og i tillegg har jeg veldig gode venninner i de jeg trener sammen med her i klubben, smiler Nora Flatebø Skiftestad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken