Retter fokus mot senior-EM i 2018

Tilbake i Haugesund: Haugesund Turnforenings Jo Baitewar Frøyland Skagseth (t.v.) og Skage Lysgaard er tilbake i Haugesund etter å ha representert Norge i EM i teamgym. FOTO: J. ELLINGSEN

Tilbake i Haugesund: Haugesund Turnforenings Jo Baitewar Frøyland Skagseth (t.v.) og Skage Lysgaard er tilbake i Haugesund etter å ha representert Norge i EM i teamgym. FOTO: J. ELLINGSEN

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter 4. plass med Norge i EM i teamgym for juniorer, retter de lokale troppsgymnastene nå fokus mot EM for seniorer i 2018.

DEL

TURN: Skage Lysgaard (16) og Jo Baitewar Frøyland Skagseth (17) fra Haugesund Turnforening var begge på det norske juniorlaget som endte på 4. plass i EM i teamgym i Slovenia i høstferien.

Selv om de ikke legger skjul på at de er skuffet over at de ikke klarte målsettingen om medalje, ser de tilbake på EM-deltakelsen som en stor opplevelse.

– Vi hadde håpet å gjøre det bedre, men vi fikk to skader i kvalifiseringen. Dermed måtte vi stille med reserver, som ikke var helt sikre på det de skulle gjøre, i finalen. Vi presterte derfor ikke så godt som vi kunne gjort, og vi endte like bak Storbritannia som tok bronsemedaljen, forteller de to haugesunderne. Danmark tok gullet foran Sverige.

– Det var likevel helt sykt å få være med på dette. Det kan ikke sammenlignes med noen andre konkurranser vi har deltatt i. Det var mye folk og en enorm atmosfære og stemning, forteller tenåringene.

Består av tre grener

Troppsgymnastikk er det norske ordet på teamgym. Det består av tre grener: Frittstående, tumbling og trampett.

– Frittstående kan beskrives som en form for turndans, og det er her en kan få mest poeng. En må også være med i frittstående for å få lov til å være med å hoppe i trampett og tumbling etterpå, forklarer Skage Lysgaard.

2016 har vært et bra idrettsår for Lysgaard og Skagseth. I tillegg til å få representere Norge i EM, tok de sølv under junior-NM på hjemmebane i mai. Haugesund Turnforening har flere gode troppsgymnaster i både aldersgruppen til Lysgaard og Skagseth og andre aldersgrupper.

– Det er stor aktivitet i trampetthallen hver dag fra tidlig ettermiddag til sent på kveld. Her er det også partier på alle nivåer, forteller Aleksander Nøkling Samsonsen, som er en av trenerne til Lysgaard og Skagseth i turnforeningen.

Han opplyser at Haugesund Turnforening har hatt fire utøvere i EM i teamgym tidligere. De er Per Gunnar Westerlund, Sondre Birkeland, Simen J. Nilsen og Phillip Reffhaug.

– Har gitt mersmak

Skage Lysgaard og Jo Baitewar Frøyland Skagseth legger ikke skjul på at EM-deltakelsen har gitt mersmak:

– Neste gang det er EM er i 2018. Da er vi begge seniorer. Målet vårt er nå helt klart å bli en del av den norske seniortroppen til det mesterskapet.

– Vi hadde flere andre som var aktuelle for det norske juniorlaget i EM i år, og det kan absolutt skje at både Skage, Jo og enda flere fra Haugesund klarer å komme med i den norske seniortroppen til neste EM, kommenterer Samsonsen.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken