Sandvik tilbake for å løfte Vard

Hjemme igjen: Helge Sandvik gleder seg til å spille sammen med Thore B. Pedersen og kameratene i Vard igjen. – Men eliteserien ga mersmak, sier den 25 år gamle keeperen.

Hjemme igjen: Helge Sandvik gleder seg til å spille sammen med Thore B. Pedersen og kameratene i Vard igjen. – Men eliteserien ga mersmak, sier den 25 år gamle keeperen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Helge Sandvik er tilbake i Vard etter et kort sprell med Aalesund i eliteserien. Men han får ikke spille bortekampen mot Odda lørdag.

DEL

HAUGESUND: Lørdag var han tilbake på Vard-trening igjen. Etter en drøy måned i Aalesund FK.

Den 25 år gamle keeperen fra Haugesund kommer hjem med 42 minutters erfaring fra eliteserien.

Etter at han ble utleid fra Vard 28. mai, måtte han i aksjon tidlig i 2. omgang i hjemmekampen mot FKH 7. juni. Sandvik slapp inn ett mål (Simon Diedhiou), men Aalesund vant 2-1.

Siden har både Sten Grytebust og Andreas Lie vært skadefrie, og Sandvik måtte nøye seg med fire kamper for Aalesund 2 i 2. divisjon.

Ga mersmak

– Klubben og jeg var enige om at det var best for min utvikling at jeg dro tilbake til Vard. Men det var veldig gøy i Aalesund. Interessant og spennende. Og det ga mersmak. Jeg har en ambisjon om å spille mer i eliteserien. Oppholdet i Aalesund kan kanskje åpne noen dører, sier Sandvik.

Men nå er det Vard som gjelder.  Sandvik forlot en klubb som lå på 2. plass i 2. divisjon i slutten av mai. Fem poen bak lederlaget Ull/Kisa.

Vant bare én kamp

I dag ligger Vard på 4. plass, sju poeng bak både Ull/Kisa og Egersund.

Vard vant bare én av fem kamper (1-3-1) mens Sandvik vikarierte på Sunnmøre.

– Jeg så ikke kampene, men Vard har slitt med samme problemet hele sesongen. Vi gir fra oss ledelser og klarer ikke å avgjøre jevne kamper. Jeg håper jeg kan være med  og løfte laget i høstsesongen. Tradisjonelt tar vi mer poeng på høsten enn våren. Men det blir vanskelig å ta igjen to lag som ligger sju poeng foran, sier Sandvik.

Han får ikke spille lørdagens bortekamp mot Odda. Kontrakten med Aalesund gjelder til 22. juli.

- Viktig bidragsyter

Vard-trener Knut Erik Folland er naturligvis fornøyd med å ha sin førstekeeper tilbake.

- Helge er en viktig bidragsyter i Vard, både på og utenfor banen. Vi har ikke mange spillere med hans rutine. Han har fått nyttig erfaring i Aalesund. I tillegg har Michael Lie lært mye av å vikariere for Helge. Han har vært veldig god i noen kamper, men også uheldig i noen. Alt i alt har han klart seg som forventet, sier Folland.

Kan forsvinne igjen

Han er forberedt på at Helge Sandvik igjen kan forsvinne fra Vard.

- Jeg vet at flere klubber er interessert i Helge. Blant annet en eliteklubb og en 1. divisjonsklubb. Men det skjer neppe noe før neste sesong, sier Vard-treneren.

Artikkeltags