Medaljer og norsk rekord

Artikkelen er over 4 år gammel

Emma Hald satte ny norsk rekord i rykk da hun i helgen ble nordisk mester i vektløfting.

DEL

VEKTLØFTING:  Gull til Emma Hald, sølv til Kamilla Grønnestad og bronse til Alexander Kolstø Våge. Våre tre lokale utøvere i nordisk mesterskap for ungdom og juniorer gjorde seg bemerket på hjemmebane i Tysværtunet lørdag.

- For ett år siden hadde jeg aldri trodd dette, men jeg har hatt stor framgang. Dette var kjekt og givende, strålte 18 år gamle Emma Hald fra Haugesund etter å ha blitt nordisk mester i 63 kg-klassen for juniorer.

Hald studerer nå i Bergen, og løfter derfor for Bjørgvin, men følte seg på hjemmebane da hun startet med å sette norsk rekord i rykk (75 kg) og fulgte opp med 91 kg i støt. Det var ny pers i vektklassen og hun ble belønnet med gull

– Jeg begynte med vektløfting for halvannet år siden. Da begynte jeg i nettopp Tysvær, men da jeg hørte det var klubb også i Haugesund begynte jeg der. Nå studerer jeg idrett i Bergen. Der er det mye selvstudie og det gjør det gunstig å kombinere med mye trening.

– Målet mitt er rett og slett å se hvor god jeg kan bli. En vil jo bli best mulig, smiler Hald.

Forbundets satsingsgruppe

Også hennes tidligere klubbvenninne i Haugesund, Kamilla Grønnestad, imponerte i helgen. Hun tok sølv i 58 kg-klassen etter 57 kg i rykk og 72 i støt.

- Jeg hadde på forhånd regnet med at jeg ville bli nummer seks, for jeg ville ikke ha noen forhåpninger. Selv om jeg vet jeg kunne løftet mer i både rykk og støt, er jeg utrolig glad for at det endte med sølvmedalje, forteller Grønnestad.

Lærerstudenten har fulle dager og har ikke samme muligheten til kombinere studier og trening som Hald.

- Det er travelt, men jeg trener veldig mye og får også trent hver dag. Jeg har satt meg mine mål framover, men jeg velger å holde dem for meg selv, smiler 19-åringen fra Skjoldastraumen

Hennes trener i Haugesund Vektløfterklubb, Svein Skeiseid, var svært fornøyd med det han så i Tysvær:

– De løftet veldig bra, alle de tre lokale. Nå er håpet at både Emma og Kamilla kommer med i forbundets satsingsgruppe, sier Skeiseid.

– Intenst og gøy

17 år gamle Alexander Kolstø Våge fra Aksdal var arrangørklubbens håp hjemme i Tysværtunet. I ungdomsklassen endte han på 3. plass i 69 kg-klassen – kun ett kilo bak danske Oskar Schneider.

– Det var intenst og gøy. Jeg hadde seks godkjente løft, og det er jeg veldig fornøyd med. Det er sjelden en får til det på stevne, smilte Våge fra Tysvær Vektløfterklubb.

Han perset med 81 kg i rykk, mens det ble 105 kg i støt.

– Det var gøy å løfte her foran familie og venner – de som betyr mest for meg. Jeg fikk veldig god støtte, smiler Våge, som skal delta i NM for ungdom om to uker.

Les også:

Bronse i nordisk på hjemmebane 

Artikkeltags