Tror sterke jenter har skremt bort guttene

VISER STYRKE: Cathrine Horneland løftet hele 71 kg i støt på et kvalifiseringsstevne i forrige måned. Nå skal hun delta i junior-NM sammen med ti andre klassevenninner fra HTG.

VISER STYRKE: Cathrine Horneland løftet hele 71 kg i støt på et kvalifiseringsstevne i forrige måned. Nå skal hun delta i junior-NM sammen med ti andre klassevenninner fra HTG. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Haugesund Vektløfterklubb stiller med en rekordstor (jente) tropp i helgas junior-NM.

DEL

VEKTLØFTING: «Nå må guttene passe seg», skrev Haugesunds Avis for ikke så lenge siden. Flere unge jenter har nemlig fått opp øynene for vektløfting, og de viser også resultatene.

På et lokalt stevne for en måned siden, greide hele ti jenter fra Haugesund Vektløfterklubb å kvalifisere seg til helgas junior-NM i Stavern.

– Det var ikke gitt at alle skulle klare det, men gleden var stor når det viste seg at samtlige klarte NM-kravet, sier Ørjan Østhus, som er leder i vektløfterklubben.

Martine Warvik Hasseløy (17) kvalifiserte seg allerede i Vestlandsmesterskapet i januar, men nå får hun altså selskap av Marielle Skogland Roland (19), Lene Charlotte Wee (18), Lisa N. Eide 18), Maria Tjoflot (18), Synneva Aarekol Johannessen (18), Hanna Rillestad (18), Åshild Haugsgjerd (18), Cathrine Horneland (18), Tiril A. Sætran (18) og Andrine Hestenes (17).

- Det vil bli vår største startliste i et junior-NM noen gang, sier han om de elleve jentene som skal delta.

Alle disse går på vektløfterlinjen ved Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG).

- HTG skal ha honnør for den gode jobben de har gjort, sier Østhus.

Han har selv vært en av Norges beste vektløftere, og skryter av den tekniske utførelsen til jentene.

– Vi som har fulgt vektløfting i flere generasjoner vet så utmerket godt at det er de utøverne som mestrer teknikken som løfter de tyngste vektene. Kan dette være noe av grunnen til at jenter nesten har overtatt vektløfting de siste årene?, spør Østhus, før han selv svarer.

– Jenter er ofte flinke til å terpe på teknikk, er tålmodige og grundige i implementeringen av teknikken, og klarer dermed relativt raskt å utnytte de «få musklene» de har. Jeg vil anta at en god del store og sterke gutter har blitt skremt bort fra treningslokalene når de ser at jentene løfter nesten like tunge vekter som de selv gjør.

Artikkeltags