Bronse i nordisk på hjemmebane

3. PLASS: Alexander Kolstø Våge fra Tysvær Vektløfterklubb endte på 3. plass i 69 kg-klassen under nordisk mesterskap på hjemmebane.

3. PLASS: Alexander Kolstø Våge fra Tysvær Vektløfterklubb endte på 3. plass i 69 kg-klassen under nordisk mesterskap på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tysværbuen Alexander Kolstø Våge ble nummer tre i sin klasse under nordisk mesterskap i vektløfting.

DEL

VEKTLØFTING: Tysvær Vektløfterklubb arrangerer i helgen nordisk mesterskap i vektløfting for ungdom og junior i Tysværtunet.

Alexander Kolstø Våge er arrangørklubbens eneste deltaker i mesterskapet, og 17-åringen presterte da han var i aksjon lørdag.

I 69 kg-klassen endte tysværbuen til slutt på 3. plass etter å ha knivet lenge om 2. plassen. Det endte med at danske Oskar Schneider knep sølvmedaljen foran Våge med svært liten margin.

- Det var intenst og gøy. Jeg hadde seks godkjente løft, og det er jeg veldig fornøyd med. Det er sjelden en får til det på stevne.

- Alt i alt er jeg godt fornøyd. Det er ikke noe problem å glede seg over bronsen i stedet for å være skuffet over at det ikke ble sølv, kommenterer 17-åringen fra Aksdal.

Perset i rykk

I rykk endte Våge på 81 kilo, mens Schneider endte på 80. Dansken kunne derimot løfte på Våges resultater i støt og sikret seg sølvet etter å løftet 107 kilo. Våge hadde her 105 kilo. Dermed endte Alexander Kolstø Våge på totalt 186 kilo. Schneider på 187 kilo.

- Jeg perset i rykk da jeg fikk til 81 kilo. 80 kilo var min tidligere pers. Jeg har slitt litt i rykk tidligere, men nå begynner det å komme. Det er gøy.

- Hadde Schneider løftet før meg i støt, tror jeg også at jeg kunne gått høyere enn jeg gjorde. Jeg har 106 kilo som pers i støt, forteller den unge tysværbuen.

- Var det en vanskelig avgjørelse da du før siste løft endte opp med å bestemme deg for å løfte 105 kilo?

- Nei, jeg var heldig med at treneren (på landslaget) gjorde alt for meg. Jeg trengte ikke å tenke på å velge vekt. Jeg løftet bare det som var på stanga, opplyser Alexander Kolstø Våge.

Danske Omed Alam vant 69 kg-klassen for ungdom med klar margin.

Solid støtte på hjemmebane

Alexander Kolstø Våge er fra Aksdal og bor like i nærheten av Tysværtunet - stedet hvor han også trener. Det var derfor vanskelig å være mer på hjemmebane enn 17-åringen var under nordisk mesterskap i helgen.

- Det var veldig gøy å løfte her foran familie og venner - de som betyr mest for meg. Jeg fikk veldig god støtte, smiler Våge.

Han ble norgesmester for to år siden, mens han tidligere i år tok bronse da han deltok i NM i juniorklassen.

- Om to uker skal jeg delta i NM i ungdomsklassen. Vi får se hvordan det går, sier Våge som er inne i sitt siste år i ungdomsklassen. Neste år fyller han 18 år og flyttes opp i juniorklassen:

- Det tror jeg skal gå fint ettersom jeg har konkurrert i juniorklassen også tidligere. Det har gått ganske bra.

Begynte for tre år siden

Alexander Kolsø Våge begynte med vektløfting for tre år siden. Før det hadde han vært keeper på fotballaget sitt.

- Jeg fikk høre at jeg hadde anlegg for å bli god i vektløfting. Jeg er ganske myk i bekken og ankelledd. Det gjør at jeg kommer utrolig langt ned sammenliknet med mange andre. Jeg har en fordel der.

- Jeg var lei fotball for tre år siden, men jeg kunne ikke bare sitte hjemme uten å gjøre noe. Det ble vektløfting, og det har gått veldig bra. Jeg er fornøyd med den beslutningen, smiler bronsevinneren.

To lokale jenter i juniorklassen

Haugesund Vektløfterklubbs Kamilla Grønnestad deltar i helgen i 58 kg-klassen i juniorklassen, mens Emma Hald (tidligere Haugesund Vektløfterklubb, nå Bjørgvin) løfter i 63 kg-klassen. Begge de to lokale jentene løfter sent lørdag.

Oppdatert: Emma Hald tok gull i sin klasse, mens Kamilla Grønnestad tok sølv. Det ble dermed gull, sølv og bronse til våre tre lokale vektløftere i nordisk. Les mer i mandagens Haugesunds Avis og på h-avis.no søndag.

Les også:

Artikkeltags