Nyland til topps i nordisk

GULL TIL TYSVÆR: Zekiye Nyland på toppen av seierspallen i nordisk mesterskap i Väsby i Sverige. Sol Anette Waaler (t.v.) fra Norge ble nummer to og Amanda Poulsen fra Danmark nummer tre.

GULL TIL TYSVÆR: Zekiye Nyland på toppen av seierspallen i nordisk mesterskap i Väsby i Sverige. Sol Anette Waaler (t.v.) fra Norge ble nummer to og Amanda Poulsen fra Danmark nummer tre.

Artikkelen er over 2 år gammel

Zekiye Nyland ble lørdag nordisk mester i vektløfting.

DEL

VEKTLØFTING: 26-åringen fra Tysvær Vektløfterklubb fikk opp 84 kilo i rykk og 100 i støt. Dermed vant hun 58 kg-klassen klart foran norske Sol Anette Waaler, som løftet 73 og 93 kilo.

– Jeg er aldri 100 prosent fornøyd og skulle gjerne løftet noen kilo til. Men det var gull som var målet, og det var veldig deilig å klare det, forteller Nyland på telefon fra Väsby i Sverige, der nordisk mesterskap blir arrangert.

Dette var bare andre gang Nyland deltok i nordisk mesterskap. I fjor ble hun nummer tre.

I år var det var bare tre deltakere i kvinnenes 58 kg-klasse.

– Det var et par som meldte forfall like før mesterskapet. Men det var tross alt de beste av de beste som var med, sier Nyland.

Hun manglet bare ett poeng på å ta EM-kravet i år. Hun er seks poeng unna å kvalifisere seg til VM, som arrangeres i november.

– Men det er ikke aktuelt med VM. Jeg har ikke meldt meg på det siste kvalifiseringsstevnet. Nå skal jeg nyte dette gullet i nordisk og ta det litt med ro en periode og prøve å holde meg skadefri, sier Zekiye Nyland.

Hald ikke i toppform

Emma Hald fra Haugesund (representerer AK Bjørgvin i Bergen) deltok også i nordisk mesterskap lørdag. Hun klarte ikke å hevde seg i den tøffe 63 kg-klassen.

– Jeg har slitt med skade i en periode før mesterskapet og er ikke i min beste form. Jeg løftet 78 kilo i rykk og 91 i støt. Jeg ble nummer sju eller åtte, forteller Hald.

Ine Andersson fra Norge ble nummer tre i 63 kg-klassen med 87 og 107 kilo, bak to tidligere OL-deltakere fra henholdsvis Sverige og Finland

Artikkeltags