To Tysvær-sølv

SØLV: Zekiye Nyland (t.v.) tok sølv i helgens Senior-NM i vektløfting. Foto: PRIVAT

SØLV: Zekiye Nyland (t.v.) tok sølv i helgens Senior-NM i vektløfting. Foto: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

Kamilla Storstein Grønnestad og Zekiye Nyland kunne reise hjem med sølv etter helgens Senior-NM i vektløfting.

DEL

VEKTLØFTING: Tysvær Vektløfterklubb fortsetter å levere gode resultater på nasjonalt nivå.

– Zekiye Nyland var med i kampen om førsteplassen fram til siste løft var tatt. Hun var også blant de fire som kjempet om kongepokalen. Hun gjorde pers i støt og sammenlagt.

– Resultatet hadde også kvalifisert til EM, men dessverre ble det for sent i år. Det er ikke så lenge siden hun hadde en mageoperasjon og det å komme så raskt tilbake lover veldig bra, forteller Dag Rønnevik, leder i Tysvær Vektløfterklubb.

Selv om det ikke blir EM, har Rønnevik tro på at det kan bli VM på den sterke tysværdama:

– Med tanke på at hun også er gått opp en klasse, er det kjekt å se at VM kravet er innenfor rekkevidde. Det skal også nevnes at hun løftet mer enn dette på trening før NM, men under et NM må en tenke annerledes og sikre løft og poeng, kommenterer Rønnevik.

– På vei tilbake

Nyland var ikke den eneste fra Tysvær-klubben som reiste hjem fra Senior-NM i Naustdal i Sogn og Fjordane med en sølvmedalje.

Kamilla Storstein Grønnestad tok også NM-sølv.

– Det var kjekt å se at Kamilla gjorde det bra. Hun har også vært skadet en stund og ventet i sykehuskø på svar. Hun klarte 2. plass to kilo foran tredjeplassen. Plasseringen her viser at hun er på vei tilbake og det blir spennende framover, sier Rønnevik.

Tysvær Vektløfterklubb hadde også med seg noen NM-debutanter:

– Våre debutanter gjorde det bra. Det er alltid ganske nervepirrende å være med på et NM Senior for første gang. Nivået er også veldig høyt i de klassene som de stilte. De som debuterte var Vegard Lindtner, Serina Eikemo Kallevik og Cecilie Nybru, informerer Rønnevik.

Artikkeltags