Drømmer om semifinale i Oslo dagen før FKHs cupfinale

SPILTE MOT VERDENS BESTE: Fem Torvastad-spillere representerte ToppVolley Norge i elitekampen mot Førde og Anders Mol forrige søndag. Fra venstre Stanislav Grozev, Benjamin Utvik, Oskar Espeland, Anders Mol, Mads Viland Søreng og Erling Valen.

SPILTE MOT VERDENS BESTE: Fem Torvastad-spillere representerte ToppVolley Norge i elitekampen mot Førde og Anders Mol forrige søndag. Fra venstre Stanislav Grozev, Benjamin Utvik, Oskar Espeland, Anders Mol, Mads Viland Søreng og Erling Valen. Foto:

Torvastads herrelag i volleyball drømmer om å bli med på cupfesten i Oslo 7. og 8. desember.

DEL

VOLLEYBALL: – Hvis vi vinner kvartfinalen mot OSI lørdag og trekker Koll i semifinalen, der det er dobbeltkamp, blir det trolig hjemmekamp først og returkamp for oss i Oslo lørdag 7. desember. Dagen før cupfinalen i fotball mellom FKH og Viking. Det er det vi drømmer om, sier Torvastad-trener Svein Ove Utvik.

En liten drøm har allerede gått i oppfyllelse for de framgangsrike volleyballguttene fra Nord-Karmøy. Høsten 2017 startet de opp i 3. divisjon. Etter to strake opprykk spiller de nå i 1. divisjon – og er klar for kvartfinalen i cupen. Etter en smått sensasjonell seier på hjemmebane mot elitelaget Randaberg i 8-delsfinalen.

Lørdag venter elitelaget OSI (Oslostudentenes Idrettsklubb) på bortebane i hovedstaden i kvartfinalen.

– OSI er kjempestore favoritter. De er sterke i alle posisjoner. Vi må være veldig skarpe, nesten overgå oss selv om vi skal ta dem. Men alt er mulig. Og en kvartfinale er uansett stort for oss, sier Utvik.

Seks spillere på Sand

Seks av Torvastad-spillerne går på ToppVolley Norge (TVN) ved Sauda videregående skole å Sand i Suldal. Det er Stanislav Grozev, Benjamin Utvik, Oskar Espeland, Mads Viland Søreng, Erling Valen og Christoffer Førland. Der kan de spille på elitelaget – i tillegg til Torvastad i 1. divisjon. Og søndag spilte fem av dem for TVN i eliteseriekampen mot Førde og verdens beste sandvolleyball-spiller Anders Mol. TVN tapte 0–3.

– Men det var en fin opplevelse og nyttig erfaring for dem, sier Torvastad-treneren.

Han er svært imponert av opplegget ved TVN.

– De har en av verdens beste trenere i Kåre Mol. De trener 20–25 timer i uken. Med meget høy kvalitet. Det går selvsagt ut over våre egne treninger på Torvastad når seks spillere er på Sand i ukedagene. Men alt i alt er det et kjempepluss for oss at vi har seks spillere som trener og får spille kamper på høyt nivå der inne, sier Svein Ove Utvik.

Uten Grozev og Hordvik

Han mener Torvastad er godt forberedt til lørdagens kvartfinale borte mot OSI.

– Men vi fikk dessverre Stanislav Grozev skadet i TVN-kampen forrige helg. Vi har heller ikke rutinerte Øivind Hordvik med oss denne gangen. Og vi stiller nok litt redusert i forhold til 8-delsfinalen. Til gjengjeld har vi Bjørn Inge Espeland med oss til Oslo. Han er bare 50 år, men han har six pack, advarer Torvastad-treneren.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken