(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av sju kamper fra Premier League, tre fra Championship og to fra Eliteserien. Bonuspotten er steget til ca. 1,2 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Det er ca. 14 millioner i Lotto-potten på lørdag. Glemt å legge din kupong? Trykk her!

1. Lillestrøm - Brann
Etter at Lillestrøm fikk sitt første serietap på elleve kamper hjemme mot Bodø/Glimt (0-1) har de kommet seg rett tilbake på vinnersporet med to strake borteseire over Haugesund (3-0) og Mjøndalen (2-1). De virker rett og slett å være vanskelige å slå, og de har nå inntatt bronseplassen med kun tre poeng opp til ledende Bodø/Glimt. De slipper inn nest minst i serien med sine 19 baklengs, og på topp har de en storscorer i Lehne Olsen som nå står med hele 13 scoringer. Hjemme på Åråsen er de meget sterke der de står med 5-1-2 på åtte kamper. Christiansen og Kind Mikalsen er ute foran denne.

Brann har mye mer å tenke på helt nede i bunnen. Det har kanskje roet seg litt med det utenomsportslige bråket, men resultatene på banen er fortsatt fryktelige. Eter at de tok en meget viktig hjemmeseier med 3-2 over Sandefjord har den dårlige spiralen atter en gang begynt, og nå kommer de fra to strake tap mot Strømsgodset (1-3) og Haugesund (1-3). Dermed ligger de fortsatt helt nederst på tabellen med sine ti poeng. Det er bare tre poeng opp til Mjøndalen på kvalik, men med åtte baklengs på de tre siste er det ikke enkelt å ta særlig med poeng. Grøgaard har forsvunnet til Strømsgodset, mens Gerson, Pettersen og Rasmussen fortsatt er ute med skader.

Lillestrøm er hjemmesterke, og før Brann viser noe som helst av fremgang kan vi ikke stole på de. H.

2. Stabæk - Viking
Stabæk sliter fælt nede i bunnen, men hadde en liten opptur for en liten måned siden når de tok to strake seire over Mjøndalen (2-1) og Sarpsborg 08 (3-1). Etter den tid har de igjen mistet formen, og nå kommer de hit uten seier på de tre siste. De to siste bortekampene har endt med ganske stygge 1-5 mot Kristiansund og 1-3 mot Vålerenga, men heldigvis har de gjort det litt bedre her hjemme på Nadderud der de har 3-1 over Sarpsborg 08 og 1-1 mot Mjøndalen i de to siste. De ligger fortsatt under streken på 15.plass, men de har kun målforskjellen opp til Mjøndalen på kvalik og kun to poeng opp til Tromsø på trygg grunn. De solgte stjerneskuddet Antonio Nusa til Club Brügge nå i sommer, men de har også hentet inn Fredrik Haugen i tillegg til Ivan Mesik som begge skal bli spennende å følge utover sesongen. Kassi er fortsatt ute.

Etter at Viking startet den første delen av sesongen veldig ustabilt har de nå plutselig funnet et nytt gir og spiller bra fotball jevnt over. Formen er flott med 3-1-0 på de fire siste, og særlig imponerende var hjemmeseirene over Molde (3-2) og Rosenborg (3-1). Borteformen er nok fortsatt like shaky med 2-2-4, men 1-1 borte mot Vålerenga nest sist var et meget bra resultat, og et klart steg i riktig retning også på fremmed gress. I en veldig jevn serie har også Viking nå hektet seg på i medaljestriden, og selv om de ligger nede på 6.plass er det kun tre poeng opp til Lillestrøm på 3.plass. De ble ganske svekket på stopperplass når de valgte å selge Heggheim til Brøndby, så får man se hvor mye det vil påvirke laget de neste kampene. Viktige Tripic, Høiland og Fridjonsson må stå over med gule kort, mens Torsteinbø og Bjørshol fortsatt er ute.

Litt vrien kamp å spå, da Stabæk faktisk ikke har spilt så aller verst her på hjemmebane i de siste kampene. Viking er også helt klart best hjemme, og her må vi gardere opp et mulig bananskall. HUB.

3. Chelsea - Aston Villa
Chelsea har fått en fin start på sesongen med 2-1-0 og 6-1 i målforskjell. De vant sine to første kamper klart med 3-0 hjemme over Crystal Palace og 2-0 borte mot Arsenal, før de klarte 1-1 borte på Anfield mot Liverpool der de spilte med ti mann i en hel omgang. Dermed må sju poeng på de tre første kampene sies å være en bra fangst for Tuchels mannskap. De gjorde noen endringer i troppen rett før overgangsvinduet når feks Zouma og Bakayoko dro, men til gjengjeld klarte de å hente inn Saul fra Atletico Madrid på lån. Laget ser meget bra ut, og her er det kun James som må stå over etter at han fikk det røde kortet mot Liverpool.

Aston Villa har strevd litt i starten, og det har vært litt rust i maskineriet. 2-3 borte mot nyopprykkede Watford i premieren ble etterfulgt av en fin seier 2-0 hjemme mot Newcastle, men 1-1 hjemme mot enda et nyopprykket lag i Brentford gjør nok at 1-1-1 er litt under pari etter tre runder. Når de i tillegg har en veldig dårlig statistikk her på Stamford Bridge med 0-1-5 på de seks siste virker det som en aldri så tøff oppgave selv om det endte 1-1 her forrige sesong. Her er også Aston Villa meget svekket der Bailey, Davis, Ramsey, Sanson og Trezeguet er syk/skadet, mens også Buendia og Martinez må stå over pga karantene.

Chelsea er solide denne sesongen og får et klart tips her. Klar H.

4. Arsenal - Norwich
Det har vært en marerittstart på sesongen for Arsenal, som fortsatt venter på sine første poeng og sitt første mål i serien denne sesongen. 0-2 mot Brentford, 0-2 mot Chelsea og 0-5 mot Manchester City er meget svakt, selv om de to siste kampene har vært ganske tøffe. Heldigvis slo de West Bromwich 6-0 i ligacupen, så en liten opptur har de fått mellom slagene, og det vil ikke overraske om det er en meget revansjesugen gjeng som jogger ut på Emirates denne lørdagen. Tomiyasu har kommet inn siden sist, mens Nelson, Bellerin, Willian og Torreira alle dro før overgangsvinduet stengte. Xhaka fikk rødt i den siste kampen mot Manchester City, slik at han må stå over her mens Elneny fortsatt er skadet.

Norwich er nyopprykket og dermed er det kanskje ikke like overraskende at det er de som ligger sammen med Arsenal nede under streken. Mer alvorlig er det at de har sluppet inn hele ti mål etter 0-3 mot Liverpool, 0-5 mot Manchester City og 1-2 mot Leicester. De har hatt et meget tøft kampprogram her i starten, og egentlig ville noe annet enn fire strake tap på de fire første kampene vært litt overraskende. Også de fikk en positiv opplevelse i ligacupen når de knuste Bournemouth hele 6-0 for tre uker siden. De fikk hentet inn en kjenning av det norske fotballpublikummet når de hentet Mathias Normann fra Rostov, og i tillegg kom Kabak inn fra Schalke for å prøve å bedre kvaliteten på stopperplass helt på tampen av overgangsvinduet. Ellers er Mumba og Byram ute, mens Placheta fortsatt er syk.

Arsenal bør kunne ta sesongens første seier her på hjemmebane mot Norwich, og vi tror de klarer det ganske lett. H.

5. Brentford - Brighton
Londonguttene i Brentford har gjort det meget bra etter opprykket fra Championship, og er fortsatt ubeseiret etter tre kamper. Etter 2-0 mot Arsenal i den første kampen fikk nok mange opp øynene for " The Bees", og med to poengdelinger mot både Crystal Palace (0-0) og Aston Villa (1-1) ligger de oppe på en 10.plass med fem poeng. Nå er det igjen klart for hjemmekamp, og de var ikke så aller verst der i fjor med 45 poeng på 23 kamper. Bech Sørensen og Dasilva er ute her.

Brighton fikk en pangstart når de startet sesongen med to strake seire og seks poeng over Burnley (2-1) og Watford (2-0), men de kom greit nedpå jorda igjen sist når det ble et klart hjemmetap 0-2 for Everton. Uansett er seks poeng på tre kamper ganske så godkjent for Brighton som hadde få problemer med å holde plassen i ligaen forrige sesong. (16.plass med 41p). Her er både Burn, Lamptey, Locadia og Scherpen ute med skader.

Brentford har imponert hittil i sin retur til Premier League, og selv om Brighton også har startet bra blir det et lite tips til hjemmelaget. Poengdelingen ligger dog ikke langt unna, slik at det blir HU.

6. Leicester - Manchester City
Etter at Leicester tapte CL-plassen på målstreken sist sesong har de nok et sterkt ønske om å forbedre den 5.plassen dette året. De startet flott med en seier over Manchester City i Community Shield (1-0), og når de så vant 1-0 over Wolves i serieåpningen virket ting å være på stell. Likevel kom det en skikkelig kalddusj runden etter når de tapte hele 1-4 borte mot West Ham. Selv om de slo tilbake og slo Norwich 2-1 borte i sin siste kamp er det derfor litt usikkert å vite helt hvor Leicester står. Seks poeng av ni mulige er dog en fin start, men her kommer kanskje sesongens tøffeste hjemmekamp. Fofana, Justin og Mendy er skadet, mens Perez må stå over etter rødt kort.

Seks poeng av ni mulige er også det Manchester City har, for fjorårets suverene seriemestere fikk en marerittstart i år når Tottenham ble for sterke allerede i første serierunde der Manchester City tapte 0-1. Etter det brettet de opp ermene, og hele 10-0 på de to neste kampene mot Arsenal og Norwich (begge med 5-0) vitner om en klubb som virkelig har tenkt å være med i toppen også denne sesongen. Troppen er så å si perfekt, og alt annet enn et nytt gull vil nok være skuffende for Guardiola & Co. Manchester City har vunnet her de to siste årene, og forrige sesong endte det 2-0 til City. Delap er skadet, Steffen er syk, Mendy er suspendert av klubben mens Ederson og Gabriel Jesus er i karantene foran denne.

Vi har vanskelig for å tro at Manchester City går i samme fellen som de gjorde mot Tottenham. B er det opplagte valget.

7. Manchester United - Newcastle
I Manchester er det "Ronaldo"-feber etter at Cristiano Ronaldo valgt å dra til tilbake til Manchester United rett før overgangsvinduet stengte. Trener Solskjær har bekreftet at Ronaldo vil få spilltid her mot Newcastle, og dermed er tonen satt for helgens kamp. Manchester United har fått en fin innledning med sju poeng på tre kamper i Premier League, og etter to ganske vriene bortekamper mot Southampton (1-1) og Wolves (1-0) må det sies å være klart godkjent. Nå er det tilbake til Old Trafford, og etter hele 5-1 mot Leeds i åpningen er det gode forventninger foran helgens kamp. McTominay og Rashford er skadet, mens Henderson er syk og Fred sitter i karantene.

Svak start har det vært for Newcastle som kommer hit med ett poeng og åtte baklengs på tre kamper. Det var likevel litt bedring i sist kamp, når de spilte 2-2 hjemme mot Southampton etter at seieren glapp på et straffespark seks minutter på overtid. Etter et ganske "lett" kampprogram her i starten er likevel åtte baklengs altfor svakt, og det bekymringsverdig når man ser hvor dårlig de trives her på Old Trafford hvor de fire siste møtene har endt med 1-3, 1-4, 2-3 og 1-4. Noen avbrekk har de også, der Anderson, Darlow, Dubravka, Shelvey, Almiron, Fraser og Wilson alle er ute med skader/sykdom, pluss at en håndfull andre også er usikre.

Manchester United har fin statistikk her mot Newcastle, stemningen i byen er flott, og innledningen har vært bra. H er et opplagt valg.

8. Southampton - West Ham
Forrige sesongs 15.plasserte Southampton har heller ikke denne sesongen fått noe særlig bra innledning med sine 0-2-1 og to poeng etter tre kamper. 1-1 hjemme mot Manchester United var dog en bra kamp fra deres side, og selv om bortekampene mot Everton (1-3) og Newcastle (2-2) har vært litt svakere er det nok her på St. Marys de må ta brorparten av poengene sine. Forrige sesong endte dette møtet 0-0, og litt urovekkende er det kanskje at Southampton kun har vunnet en av de fem siste kampene lagene mellom på denne banen. Armstrong, Smallbone og Walcott er skadet, mens Long er syk.

West Ham har en helt annen formkurve, der de har glemt hvordan det er å tape kamper. Man må nemlig helt tilbake til 9.mai for å finne sist gang de tapte en kamp, da de røk 0-1 hjemme for Everton. Det er hele tretten kamper siden, og West ham tok med seg den fine formen inn i seriespillet der de nå står med 2-1-0 og sju poeng etter seire over Newcastle (4-2) og Leicester (4-1) samt en poengdeling sist mot Crystal Palace (2-2). Det er sterke tall, og når de i tillegg har en fin statistikk her med tre seire på de fem siste forsøkene er det bare å kjøre på videre for "The Hammers". Zouma er eneste fravær foran denne.

Denne kampen kan være tricky, men West Ham er i bra slag og de taper meget sjeldent for tiden. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Watford - Wolverhampton
Opprykkerne i Watford med en start helt på det jevne etter at de innledet meget bra med seier 3-2 over Aston Villa. To tap har det blitt etter det, først mot Brighton (0-2) og deretter mot Tottenham (0-1), men det er likevel en start som får godkjent selv om tre poeng av ni mulige ikke er all verden. De slo Crystal Palace 1-0 i ligacupen nest sist, så hjemmeformen er det ingenting å si på. Kiko er skadet her, mens Sierralta er i karantene.

Wolves er vel kanskje ett av lagene som har skuffet aller mest her i starten, selv om de har hatt et ganske så hardt program. Tre ettmålstap har det blitt, der alle tre har endt 0-1 mot Leicester, Tottenham og Manchester United. Det gir ingen scoringer, ingen poeng og en plass helt i bunnen av tabellen. Bakover er det ikke så krise, men uten mål fremover er det vrient å samle poeng. Det ble en fin seier 4-0 over Nottingham Forest i ligacupen nest sist, så får man håpe at det kanskje gir litt mer selvtillit til de oransje og sorte, særlig fremover på banen. Her må de klare seg uten Jimenez som er i karantene, samt Jonny, Neto og Bueno som er skadet.

Watford har vært gode på hjemmebane hittil denne sesongen, og før Wolves viser noe særlig offensivt får de ikke noe tips herfra. Vi tester heller HU i en kamp som fort ender med poengdeling.

10. Coventry - Middlesborough
En ok innledning av Coventry som har 3-0-2 på sine fem kamper og ligger greit plassert på en 7.plass like under playoff med ni poeng. De har vunnet begge sine hjemmekamper hittil denne sesongen med 2-1 over Nottingham Forest og 2-1 over Reading, mens borte har de slitt litt mer der det sist ble tap 0-2 for QPR. Eccles og Kelly er ute her.

Middlesborough litt svakere med sine seks poeng, og dermed ligger de midt på tabellen. De har spilt meget jevne kamper, hvorav tre har endt med poengdeling etter 0-0, 1-1 og 1-1, mens de to andre har endt 2-1 og 2-3. De kommer nå fra to strake uavgjort mot Derby og Blackburn, og de venter fortsatt på sin første borteseier for sesongen. De slo dog Coventry i begge kampene sist sesong etter at de vant 2-1 her, mens de tok en 2-0 seier på hjemmebane. Ameobi og Browne er skadet foran denne.

Selv om Middlesborough vant begge kampene mot Coventry sist sesong er Coventry generelt et ok hjemmelag og har vunnet begge hjemmekampene hittil denne sesongen etter at de endelig fikk spille kampene sine i Coventry igjen. Vi prøver HU.

11. Reading - QPR
Reading har hatt låvedøren åpen denne høsten, og hele tretten baklengs har det blitt på de fem første kampene. 1-0-4 er svakt, og de står nå med tre strake tap mot Bristol City (2-3), Coventry (1-2) og Huddersfield (0-4). De scorer fint med mål selv med sju scoringer, men tretten mål imot er klart verst i hele Championship. Et annet halmstrå de har her er at de har en flott hjemmestatistikk mot QPR som viser 4-1-1 på de seks siste møtene her på Select Car Leasing Stadium. Araruna, Joao, McIntyre og Meite er alle skadet.

I den andre enden av tabellen finner vi QPR som med sine 3-2-0 enda ikke har tapt på fem kamper. De snitter over to scoringer pr kamp, og sist ble det 2-0 hjemme mot Coventry. De har flott form nå, og de står nå med hele tolv kamper uten tap siden de røk 1-3 mot Norwich tilbake i april måned. De har vunnet begge bortekampene denne sesongen med 3-0 over Hull og 3-2 over Middlesborough, og selvtilliten bør være ganske høy for øyeblikket hos Londonklubben. Her må de klare seg uten Amos og Field som begge er skadet.

Reading sliter med å knyte igjen sekken bakover, og dermed hjelper det ikke at de scorer en del selv. Det kan være skummelt når et QPR med tolv strake uten tap kommer på besøk. Vi prøver UB på 96-rekkeren, men tar med HUB på 432-rekkeren i tilfelle de plutselig holder nullen.

12. Stoke - Huddersfield
Stoke hadde en skuffende sesong i fjor når de bare endte på en 14.plass langt unna noe håp om playoff. Denne sesongen har det begynt meget bedre med 3-1-1 på fem kamper, selv om det ble et klart tap 0-3 borte mot Fulham sist. Hjemme har de vunnet begge sine kamper mot Reading (3-2) og Nottingham Forest (1-0), i tillegg til at de også har tatt to hjemmeseire i Ligacupen mot Fleetwood og Doncaster. De ligger akkurat nå på en fin 5.plass i serien, og forrige sesong tok de hjem seieren i denne kampen her etter en underholdende kamp som endte 4-3. Campbell og Oakley-Boothe er fortsatt ute.

Huddersfield har hatt nøyaktig samme åpning, for også de står med 3-1-1 på sine fem kamper. De ligger dermed a poeng med Stoke, men foran på målforskjell. De har dog vært litt mer ujevne, der de går fra å tape 1-5 hjemme for Fulham til å slå Sheffield United 2-1 på bortebane. Uansett var 4-0 hjemme mot Reading sist av det meget positive slaget, og de holdt stand lenge i ligacupen hjemme mot Everton nest sist før de til slutt måtte gi tapt med 1-2. Pipa, Rhodes og Rowe misser denne med skader.

Vi må gi hjemmesterke Stoke et klart tips, men siden man aldri helt vet hva man får med Huddersfield blir det H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Lillestrøm - Brann H

2. Stabæk - Viking HUB

3. Chelsea - Aston Villa H

4. Arsenal - Norwich H

5. Brentford - Brighton HU

6. Leicester - Manchester City B

7. Manchester United - Newcastle H

8. Southampton - West Ham UB

9. Watford - Wolverhampton HU

10. Coventry - Middlesborough HU

11. Reading - QPR UB

12. Stoke - Huddersfield H

Sportspills 432-rekker:
1. Lillestrøm - Brann H

2. Stabæk - Viking HUB

3. Chelsea - Aston Villa H

4. Arsenal - Norwich H

5. Brentford - Brighton HU

6. Leicester - Manchester City B

7. Manchester United - Newcastle H

8. Southampton - West Ham HUB

9. Watford - Wolverhampton HU

10. Coventry - Middlesborough HU

11. Reading - QPR HUB

12. Stoke - Huddersfield HU