(Nettavisen)

Manchester United og Inter Milan er begge kjempefavoritter i sine kamper i Europa League onsdag. Vi tror at begge lagene innfrir.

Manchester Utd - LASK Linz (Handikap fulltid 0-1) H 1,62 (spillestopp kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Europa League, åttendedelsfinale. Kamp 2 av 2. Ole Gunnar Solskjær øyner muligheten for å ta sitt første store trofé som manager på Old Trafford. United er bare to kamper unna finalen i Europa League om de gjør jobben mot LASK.

Kvartfinaler, semifinaler og finalen i Europa League vil bli spilt i Köln, Duisburg, Düsseldorf og Gelsenkirchen i Tyskland – finalen vil bli spilt i Köln. Kampene vil bli spilt som utslagskamper. Det betyr at det kun blir ett oppgjør og ikke to som opprinnelig.

Dersom Manchester United skulle ta seg helt til finalen, ligger det an til en hektisk august for Solskjærs mannskap. Siden United har en komfortabel ledelse har United-manageren muligheten til å hvile flere av nøkkelspillerne mot LASK. Selv om United stiller med et svekket lag, skal de være i stand til å sikre en grei seier mot et østerrisk lag som virker punktert. LASK har ikke spilt en avgjørende kamp siden den østerriske Bundesliga ble avsluttet i juli, og formen de viste mot slutten av sesongen var heller ikke særlig imponerende. De tapte de tre siste kampene, slapp inn syv mål og scoret kun ett.

45 millioner kroner i Vikinglotto-potten onsdag. Lever kupongen her!

Etter koronapausen vant LASK kun tre av elleve kamper, hvorav syv av dem endte med tap. De endte til slutt på en skuffende fjerdeplass i ligaen. Østerrikerne stiller trolig med sitt beste mannskap på Old Trafford, men siden de ligger under 0-5 etter første kampen, vet de at matchen i realiteten er over.

Ikke overraskende tror vi derfor på Manchester United-seier onsdag. Ole Gunnar Solskjærs mannskap har vunnet syv av de elleve siste kampene siden koronapausen, og selv om det har vært noen store tabber av David De Gea, har de kart å holde nullen i fem kamper.

LASK klarte ikke å score i treningskampen sin i forrige uke, og de klarte heller ikke å score i to av de tre siste ligakampene. United vant seks av de åtte siste kampene i Premier League med to mål eller mer, og de har også feid over Club Brugge (5-0) og LASK (5-0) i de to siste kampene i Europa League. Vi tror United vinner med to mål eller mer. Det gir 1,62 i odds. Det er litt tynt som singeltips, men funker fint i en dobbel.

45 millioner kroner i Vikinglotto-potten onsdag. Lever kupongen her!

Inter - Getafe (Handikap fulltid 0-1) H 2,80 (spillestopp kl. 20.55)

Europa League, åttendedelsfinale. Denne kampen spilles på nøytral bane på VELTINS-Arena i Gelsenkirchen. Kamp en mellom disse lagene ble aldri spilt, noe som betyr at dette er en best av en kamp. Inter avsluttet sesongen sterkt i den hjemlige ligaen. De slo Atalanta i siste serierunden og tok andreplassen i Serie A, ett poeng bak ligamester Juventus.

Selvtiliten er antakeligvis skyhøy foran denne kampen. Inter har nemlig vunnet de tre siste kampene på rad, og de har holdt nullen i alle tre kampene. Italienserne har kun tapt én av de siste 14 kampene etter koronapausen. Nå møter de et Getafe-lag som har slitt tungt etter restarten, og alt tyder på at Inter skal ta seg videre til åttendedelsfinalen.

Getafe avsluttet La Liga-sesongen uten seier i de seks siste kampene, hvorav seks av dem endte med tap. De svake prestasjonene gjorde at laget fra Madrid-forstaden falt ned til åttendeplass. Det betyr at den eneste sjansen for spanjolene til å få spille i Europa neste sesong er å vinne Europa League. Det skjer ikke. Getafe har kun vunnet én av elleve kamper etter at ligaen i Spania kom i gang igjen i juni. Problemet har vært at de ikke klarer å få ballen i mål. De har nemlig kun scoret ett mål på de seks siste kampene. Onsdag skal de bryne seg på det sterkeste forsvaret i Italia.

Alt tyder på at Inter skal kunne ta en komfortabel seier mot Getafe. Spanjolene har tapt tre av de siste seks Europa League-kampene. Vi tror ikke at de klarer å stoppe Romelu Lukaku. Den begiske spissen har scoret to mål på to Europa League-kamper denne sesongen, og han har scoret 29 mål på 46 kamper for Inter denne sesongen. Kraftspissen kan stelle i stand trøbbel for Getafe. Vi tror Inter vinner med to mål eller mer her.

Onsdagens dobbettips er at Inter og Manchester United vinner med to mål eller mer i sine kamper. Oddsen er 4,46.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset