(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong spilles mandag 26. desember og består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er steget til ca. 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer det altså en JACKPOT på 248.011 kr ekstra, og det betyr flotte betingelser denne "Boxing Day". Innleveringsfristen er mandag kl. 15.55.

Ovesen med 12 rette på julaften
Det ble fullklaff på tippekupongen på selveste julaften hvor vår 432-rekker smalt inn med 12 rette. Totalt ga det 1 x 12 rette, 10 x 11 rette og 42 x 10 rette, noe som totalt betyr 6175 kroner tilbake i julegave for de som fulgte vårt forslag.

1. Arsenal - West Ham
Arsenal gikk inn i juleferien på toppen av tabellen etter en helt nydelig høst i Premier League. For med 37 poeng på 14 kamper har de kun tapt fem poeng, og 12-1-1 er nok langt over hva noen kunne forvente før sesongen begynte. Med fem poeng ned til Manchester City på andreplass har de allerede fått en luke på fem poeng, men likevel kunne man ane at formen var bittelitt på vei ned før avbrekket etter blant annet 1-1 mot Southampton i serien, 0-2 borte mot PSV i Europa League og et hjemmetap 1-3 for Brighton i ligacupen. Dog avsluttet de flott med 2-0 borte over Wolves i serien, og med flotte 33-11 i målforskjell kan man kanskje ikke forlange særlig bedre. Her hjemme har de full pott i serien med 6-0-0, og det eneste skåret i gleden nå i vinter var kanskje at Gabriel Jesus måtte av banen med en skade under VM. Dermed er han ute her, og det samme er Nelson og Zinchenko. Smith Rowe og Tomiyasu er også usikre, men det har mindre betydning uansett.

West Ham har ikke hatt det like enkelt i høst, og deres avslutning før ferien var heller svak. En 16.plass med 14 poeng betyr at de kun ligger poenget over streken, det til tross for at det kun er de tre topplagene som har sluppet inn færre mål enn West Ham. For fremover på banen har det vært heller svakt, og når de fikk 1-1-4 på de seks siste før ferien etter skuffende 1-2 hjemme for Crystal Palace og 0-2 hjemme for Leicester i de to siste ble det en heller mager poengfangst også. På bortebane går det meget langt mellom målene, og med fire poeng og 3-7 etter sju kamper har de vist seg som et defensivt og kjedelig bortelag denne sesongen. Zouma er eneste bekreftede fravær her, men både Aguerd, Antonio, Cornet, Cresswell og Scamacca er usikre.

Arsenal har vunnet seks strake på hjemmebane, og det er lite som tilsier at Martin Ødegaard & Co. ikke skal ta sin sjuende her mot et West Ham i motvind. H.

2. Aston Villa - Liverpool
Aston Villa slo Brighton 2-1 i sin siste kamp før avbrekket, og 3-1-0 siste fire var bra det med to fine hjemmeseire over Brentford (4-0) og Manchester United (3-1) helt på tampen. Det ga også litt klaring til lagene i bunnen av tabellen, hvor Aston Villa nå ligger på en 12.plass med 18 poeng. Med 13 poeng på sju hjemmekamper er de blant de bedre på eget gress, og man skal ikke lenger tilbake enn til år 2020 for å minnes når Aston Villa knuste Liverpool hele 7-2 her i serien. I fjor endte det dog med tap 1-2. Diego Carlos og Ramsey er ute med skader. mens Martinez og Coutinho også er usikre.

Liverpool har ikke helt fått det til å klaffe i år, men de avsluttet iallfall bra før ferien med 2-1 borte over Tottenham og 3-1 hjemme over Southampton. Dermed har de fortsatt heng på topp fem-lagene selv om luken er på fire poeng opp til Manchester United fra sin sjetteplass med 22 poeng. Senest kommer de fra en tøff batalje borte mot Manchester City i ligacupen hvor de tapte 2-3, men var godt med på notene i store deler av kampen. Seieren over Tottenham var deres første og eneste på bortebane i høst, hvor fem poeng på seks kamper er langt under pari. Men de viste bra form på slutten før avbrekket, så får man se om de klarer å opprettholde den trenden utover. Arthur, Diaz, Jota, Firmino, Jones og Milner er alle ute, mens Konate og Alexander-Arnold er usikre.

Vi velger å ha tro på at Liverpool har brukt ferien godt, og setter de alene denne gang til tross for en noe lunken bortestatistikk. B.

3. Crystal Palace - Fulham
Med 4-1-2 siste sju har Crystal Palace kommet seg etter en svak start på sesongen, og fra en 11.plass med 19 poeng er de ganske så midt i haugen. De skulle nok helst ha klart å score litt mer enn de 15 målene de har, men poengmessig henger de bra med, og det er det viktigste. Her hjemme på Selhurst Park er formen ganske så bra med tre strake seire, og 13 poeng på sju kamper er klart godkjent. Ferguson, Johnstone og McArthur er skadet, mens Guehi må stå over med gule kort.

Fulham har absolutt ikke gjort seg bort etter opprykket de, for en 9.plass med 19 poeng er ganske så bra levert enn så lenge. Mye har så klart hengt på toppscorer Mitrovic sine skuldre (9 mål), og når han var skadet i de siste kampene så endte det da også med tap 1-2 i begge to for Manchester United og Manchester City. Dermed endte det med 2-2-4 siste åtte, så får man se om de klarer å steppe opp formen litt nå som Mitrovic muligens er tilbake. Sju poeng på sju bortekamper denne sesongen er middels minus. Kebano og Solomon er skadet, mens både Mitrovic, Kurzawa og Robinson er usikre.

Crystal Palace har gjort det klart godkjent på hjemmebane i år, og bør kunne klare noe mot et Fulham litt på retur. HU.

4. Everton - Wolves
Ikke noe hyggelig sesong enn så lenge for Everton, som i år som i fjor kjemper helt der nede i bunnstriden. Offensivt er det lite som stemmer med kun elleve mål så langt i serien, og formmessig er de inne i en meget dårlig stim med 1-1-5 på de sju siste før ferien. Dermed er det mye å ta tak i for trener Frank Lampard som nok ønsker seg noen forsterkninger offensivt. For kun seks scoringer på eget gress på sju kamper er svakt, og det har da heller ikke gitt mer enn åtte poeng. Coady, Garner og Townsend er ute, mens viktige Calvert-Lewin er usikker.

Et lag som sliter enda mer er Wolves som bare har klart å ta en eneste seier på de ni siste kampene i serien. Med 1-1-7 er det nært krise i klubben, og de er dønn sist i serien med fryktelig svake ti poeng og 8-24 i målforskjell. Forrige sesong var de ganske kurante på bortebane, men i år er det nattsvart med 0-2-5 og 3-11 i målforskjell enn så lenge. Her er det mye som må fikses, men nå har de iallfall hentet inn noe forsterkninger på spissplass med Cunha inn fra Atletico Madrid. Chiquinho, Kalajdzic og Neto er ute.

Helt krise for Wolves så langt, men heller ikke Everton har overbevist oss. Vrien kamp som krever garderinger. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Leicester - Newcastle
Leicester har funnet formen for fullt nå i det siste, og 4-0-1 på de fem siste i serien er meget sterke tall hvor de blant annet tok tre sterke borteseire. Den siste hjemmekampen ble knallhard mot Manchester City (0-1), men det er også det eneste poengtapet de har hatt siden oktober måned. Sist hadde de null problemer med å slå ut MK Dons i ligacupen med 3-0 på bortebane, mens i serien ligger de på en ganske stabil 13.plass med 17 poeng nå selv om de kun har fire poeng ned til streken. Det er her hjemme de har strevd merkbart i Premier League, hvor de kun har klart å ta åtte poeng på sju kamper til tross for kun seks baklengs. Bertrand, Evans, Justin og Pereira er ute, mens viktige Maddison er usikker.

Newcastle har helt enorm form, og rader opp seire. 6-1-0 siste sju før feren gjorde at de avsluttet helt oppe på en tredjeplass med 30 poeng, og de har faktisk ikke mer enn to poeng opp til Manchester City på plassen foran. Det ble en fin seier 1-0 hjemme over Chelsea i deres siste seriekamp, mens de kommer fra en ok prestasjon i ligacupen denne uken hvor de slo ut Bournemouth 1-0 på eget gress. Kun elleve baklengs er minst av alle i l\serien, og borteformen holder seg også stabilt bra med tolv poeng på sju kamper. Dummett, Isak, Krafth og Ritchie er alle fortsatt ute.

Leicester og Newcastle har begge steppet opp formen kraftig i det siste. Vi klarer ikke helt å skille lagene her, og på en vrien kupong tar vi en sjanse med U.

6. Southampton - Brighton
Grusom form på Southampton som har rotet seg for alvor inn i nedrykksstriden denne sesongen. Kun tolv poeng er hentet på 15 kamper så langt, hvor 13-27 er en fæl målforskjell. Kun en seier siste ti er langt ifra noe hyggelig (1-2-7), og Southampton har strevd voldsomt også i ligacupen i det siste hvor de måtte ha ekstraomganger mot Sheffield Wednesday (2-1 eeo) mens de også lå under 0-1 for Lincoln sist før de snudde og vant 2-1. Med seks poeng på sju hjemmekamper har de den dårligste hjemmestatistikken i Premier League. Larios, Livramento og Walcott er skadet.

Brighton har heller ikke de gått på vannet den siste tiden, og deres eneste kamp etter pausen endte med et skuffende tap på straffer mot Charlton i ligacupen (0-1). Noe bedre i serien med seire over både Chelsea (4-1) og Wolves (3-2) før de tapte 1-2 hjemme mot Aston Villa i deres siste kamp før ferien. 7.plass med 21 poeng er ganske ok det, men avstanden opp til Manchester United på femteplass har økt til fem poeng nå. Ti poeng på sju bortekamper er godkjent. Mac Allister, Moder og Webster spiller ikke denne.

Southampton trøbler, og Brighton roter en del for tiden også de. Men Brighton har ikke den verste borteformen og vi tror ikke de går poengløse av banen her. UB.

7. Bristol City - West Bromwich
Ikke den beste sesongen for Bristol City, og det begynner å bli langt mellom seirene. En seier siste sju er labert med 1-3-3, og etter 1-2 hjemme mot Stoke sist ligger Bristol City så vidt over streken med en 18.plass og 27 poeng selv om de har scoret hele 31 mål denne sesongen. 15 poeng på tolv hjemmekamper er helt kurant det, men ingen av de fem siste hjemmekampene er vunnet.

West Bromwich fant plutselig formen skikkelig, og de avsluttet flott før ferien med tre strake seire. Formen fortsatte også etter ferien med seire over både Sunderland (2-1) og Rotherham (3-0), mens sist stoppet seiersrekken med tap 0-1 borte mot Coventry. Likevel er 5-0-1 siste seks meget bra, og West Bromwich har kommet seg bort fra bunnen og opp til en 16.plass med 29 poeng. 13 poeng på elleve bortekamper er helt middels.

West Bromwich har endelig funnet tilbake til formen og startet klatringen på tabellen. Bristol City har nå fem hjemmekamper uten seier, og vi fristes litt til å gamble her. Det blir en B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

8. Preston - Huddersfield
Fin form på Preston, men overraskende nok har begge tapene den siste tiden kommet her på hjemmebane med 2-4 mot Millwall og 0-1 for QPR sist. 4-0-2 siste seks er uansett en flott rad, og Preston kjemper fortsatt om en playoffplass hvor de ligger på sjuendeplass kun målforskjellen bak QPR som de røk for her på hjemmebane sist. Med kun sju scoringer og 13 poeng på tolv hjemmekamper er det mye å trekke for når det kommer til hjemmeformen denne sesongen, men tolv baklengs redder noe av inntrykket.

Huddersfield har ikke fått noe fin start etter ferien, for etter 0-1 borte for Sheffield United tapte de også sist hjemme for Watford med 0-2. 1-1-4 siste seks er ikke særlig hyggelig, og Huddersfield må finne seg i å ligger dønn nederst på 24.plass med 19 poeng. Det er særlig her på bortebane det kladder fryktelig, for med fem poeng på ti bortekamper er de det klart dårligste bortelaget i Championship.

Preston er mye bedre borte enn hjemme, men de får ikke mange bedre muligheter til poeng på hjemmebane enn her mot seriens svakeste bortelag i Huddersfield. H.

9. Rotherham - Stoke
Ikke mye som stemmer for Rotherham, og 0-3 borte mot West Bromwich sist var deres femte tap på de sju siste. 1-2-6 siste ni er tungt, og nå kommer nedrykksstreken nærmere og nærmere. En 19.plass med 26 poeng er nemlig kun to poeng unna Blackpool som er første lag under streken, og de bør snu skuta kjappest mulig om de ikke skal havne helt der nede. 15 poeng på elleve hjemmekamper er på det jevne, hvor de faktisk har scoret ganske imponerende 18 mål.

Stoke har fått seg opp fra en noe svak periode, hvor 3-1-2 siste seks er positivt. 2-1 borte over Bristol City sist, mens 2-2 hjemme mot Cardiff nest sist kanskje ikke var like sterkt. Med 29 poeng er de på en 17.plass, noe som betyr fem poeng unna både nedrykk og playoff. De har levert bedre på bortebane kontra hjemme i år, hvor 17 poeng på tolv bortekamper er godkjent selv om målforskjellen er negativ med 13-14.

Meget vrien kamp, og vi tar ingen sjanser. HUB.

10. Sheffield United - Coventry
Sheffield United i kjempeform nå. Det betød ingenting at de fikk ferie midt i en glimrende rekke, for de har bare fortsatt etter ferien med 1-0 over Huddersfield og 2-1 over Wigan. Dermed har de hele 6-0-1 på de sju siste nå, og Sheffield United er det eneste laget som klarer å hode følge med Burnley i toppen. For Sheffield United ligger som nummer to med 44 poeng, mens ledende Burnley har 47. Ned til Blackburn på tredje har Sheffield United fem poeng å gå på, og med 21 poeng på elleve hjemmekamper bruker de å levere godt også her.

Coventry er dog ikke å tulle med for øyeblikket. For Coventry har så absolutt levert sterkt nå, og etter 1-0 over West Bromwich sist har de flotte 5-1-1 siste sju. Dog tapte de sin siste bortekamp mot Reading med 0-1, og det er på bortebane de har slitt klart mest med 13 poeng på elleve kamper. Totalt jakter de playoff fra sin 8.plass med 33 poeng, hvor de kun har poenget opp til QPR på sjette.

Sheffield United går som toget, og de blir klare favoritter mot Coventry selv om også de har gjort det bra i det siste. H.

11. Cardiff - QPR
Trøbbel og marginer imot både før etter etter oppholdet for Cardiff, hvor de tapte tre av de fire siste før ferien med knepne ettmålstap. Etter ferien har det gått noe bedre med poengdelinger 2-2 mot Stoke og 1-1 mot Blackpool. men 0-2-2 siste fire er uansett ikke særlig positivt. Den skrale poengfangsten bidrar ikke på tabellen heller, hvor de med 26 poeng nå kun har to poeng ned til lagene under streken fra sin 20.plass. 15 poeng på tolv hjemmekamper er kurant nok.

QPR tok en flott seier 1-0 borte over Preston sist, og dermed slo de tilbake etter hjemmetapet 0-3 for Burnley nest sist. Etter hele seks kamper uten seier var det en etterlengtet trepoenger, og dermed tok også QPR seg opp til sjetteplassen med 34 poeng, målforskjellen foran Preston. 17 poeng på tolv bortekamper er ikke så ille, men 12-14 i målforskjell viser et ganske tight lag på fremmed gress.

Mye marginer imot for Cardiff nå, og raden er nok verre enn realiteten. QPR bør være overkommelig med den formen de viser for tiden og vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Luton - Norwich
Langt unna bra form nå på Luton som gikk inn i ferien med kun en seier på de seks siste. Den rekka ble forlenget med 1-2 borte mot Middlesbrough. 1-3-3 er en ganske råtten rad, og de tre siste hjemmekampene har alle endt med uavgjort og poengdeling. I en jevn serie har de med det ramlet ned til en 15.plass med 30 poeng, noe som er fire poeng unna en playoffplass. 13 poeng på 11 hjemmekamper er under middels for Luton.

Norwich har for sin del allerede spilt to kamper siden oppholdet, og der de noe ufortjent vant den første kampen 1-0 borte over Swansea ble det et skuffende tap 0-2 hjemme for Blackburn nå sist. 3-1-2 siste seks er helt ok, men skal Norwich klare opprykk må de gjøre det enda bedre. For nå er de nede på en femteplass med 35 poeng, og luken opp til topp to har blitt på hele ni poeng. Her på bortebane er de ok bra med, hvor de har 17 poeng på elleve kamper.

Skal Norwich ha håp om å henge med i toppkampen bør de ta poeng fra et Luton i svak form. UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Arsenal - West Ham H

2. Aston Villa - Liverpool B

3. Crystal Palace - Fulham HU

4. Everton - Wolves HU

5. Leicester - Newcastle U

6. Southampton - Brighton UB

7. Bristol City - West Bromwich B

8. Preston - Huddersfield H

9. Rotherham - Stoke HUB

10. Sheffield United - Coventry H

11. Cardiff - QPR HU

12. Luton - Norwich UB

Sportspills 432-rekker:
1. Arsenal - West Ham H

2. Aston Villa - Liverpool B

3. Crystal Palace - Fulham HU

4. Everton - Wolves HUB

5. Leicester - Newcastle U

6. Southampton - Brighton UB

7. Bristol City - West Bromwich UB

8. Preston - Huddersfield H

9. Rotherham - Stoke HUB

10. Sheffield United - Coventry H

11. Cardiff - QPR HUB

12. Luton - Norwich UB