(Nettavisen)

PSG - Nice

Odds: PSG vinner og begge lag scorer

Kampstart onsdag 1. desember kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Parc Des Princes

Kampen kan sees på direktesport.no

Vi tror PSG vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.70 i odds

PSG har definitivt stukket av fra de andre lagene i Frankrike og troner ensom i toppen av Ligue 1 når de tar i mot Nice til toppkamp i den 16. serierunden onsdag kveld.

Serielederne gikk på et forsmedelig tap borte mot Manchester City i Champions League forrige uke, men slo umiddelbart tilbake med seier mot Saint-Etienne sist helg. Onsdagens gjester fra den franske rivieraen hadde en skrekkelig kamp når de gikk på et krisetap hjemme for bunnlaget Metz i samme runden.

Ryktene om fremtiden til manager Mauricio Pochettino har roet seg foreløpig etter at Manchester United ansatte Ralf Rangnick som manager ut sesongen, og Pochettino får muligens mer ro til å fokusere på kampene til laget han faktisk er sjef for per nå.

Det ser nå ut som det nærmest er i PSGs interesse å la motstanderen score først i kampene de spiller. De gjorde det igjen i kampen mot Saint-Etienne, og det er femte gangen det har skjedd i årets sesong. Det er litt av en statistikk med tanke på at de kun har spilt 15 kamper.

Dette var langt i fra det eneste interessante som skjedde i 3-1 seieren - Lionel Messi gjorde tre assist i samme kamp for bare tredje gang i karrieren, og Sergio Ramos fikk omsider sin etterlengtede debut når han spilte hele kampen. Nok en gang avgjorde PSG på slutten, og mål av Angel Di Maria og Marquinhos etter 79 og 90 minutter sørget for nok en trepoenger.

Pochettino var fornøyd med prestasjonen, men skåret i gleden var ankelskaden til Neymar helt på slutten av kampen. Han forlot stadion på krykker og ser ut til å være tilbake først i januar.

Det er ca. 173 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Nice med sviktende form

Nice hadde en meget god start på sesongen, og på de fem første kampene sto de med tre seiere og to uavgjorte kamper. På de ti siste kampene har det variert mer, og med fem seiere, en uavgjort og fire tap har de ramlet ned på tredjeplass på tabellen, like bak Rennes.

Det interessante er at de fire tapene har vært av den knepne sorten. 0-1 borte mot Lorient og Troyes var ikke bra, men de to siste tapene har nok vært tyngre å fordøye. For tre runder siden røk de 0-1 hjemme for Montpellier, og i forrige runde smalt det ordentlig når bunnlaget Metz kom på besøk.

Fabien Centonze ga bortelaget ledelsen etter 31 minutter, og selv om Nice hadde mest ball, flest skudd og flest skudd på mål klarte de ikke å overliste bortelagets keeper Alexandre Oukidja. Nice hadde totalt 20 skudd i kampen men kun 2 av de var på mål, og det tyder på at de slet med å komme til de aller klareste mulighetene.

Dette var første gangen Christophe Galtier hadde tapt to hjemmekamper på rad siden han var manager i Saint-Etienne i desember 2012.

På bortebane har Nice vært gode og står med fem seiere, de to nevnte tapene og 13-4 i målforskjell. De er med andre ord gjerrige og slipper inn lite mål, men skal de få med seg noe fra Parc des Princes er de nok avhengig av litt flyt og at toppscorer Amine Gouri er på jobb.

Han har en forrykende sesong så langt og står med åtte scoringer og fire assist.

Det blir tett men PSG vinner igjen

Selv om Nice stort sett er solide på bortebane, er det et enormt fjell de skal bestige denne gangen. PSG er helt suverene og hjemme i Paris står de med syv seiere på syv kamper og 19-6 i målforskjell. De har scoret tre mål i sine tre siste kamper, og Lionel Messi blir varmere og varmere i trøya.

Neymar mangler og er selvsagt et stort savn men bredden i troppen til Pochettino er enorm, og vi tror PSG avgjør til sin fordel igjen. Det kan skje at Nice tar ledelsen, og PSG gjør det de må på slutten og sikrer seieren.

PSG vinner og begge lag scorer spiller du på her til 2.70 i odds