(Nettavisen)

Denne ukens midtukekupong spilles onsdag og består av seks kamper fra Premier League, tre fra fransk Ligue 1, to fra italiensk Serie A og en fra spansk La Liga. Bonuspotten har steget til ca. 1,7 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.25.

Fredag kan DU vinne ca. 436 millioner i Eurojackpot. Legg din kupong her før kl. 19.00

1. Aston Villa - Manchester City
Aston Villa har slått tilbake med to seire i de seneste kampene etter at de hadde en fryktelig periode med fem strake tap. 2-0 hjemme mot Brighton nest sist var bra, men enda bedre var borteseieren 2-1 over Crystal Palace sist. Det har gitt de et pusterom ned til streken, og nå ligger de midt i haugen på en 13.plass med 16 poeng. Hjemmeformen er ikke mer enn ok med 2-1-2, og de har slitt mot Manchester City de senere årene hvor City har vunnet de fire siste. Traore og Trezeguet er fortsatt ute for hjemmelaget.

Manchester City grinder på som vanlig, og forrige helg ble det en ny seier etter 2-1 hjemme mot West Ham. Det var deres femte strake seier hvis vi tar med CL-oppgjørene mot Club Brügge og PSG. Dermed puster de fortsatt serieleder Chelsea i nakken der de nå ligger poenget bak med sine 29. På bortebane har de 3-1-1 denne sesongen, og de bruker å ha et bra tak på Aston Villa her på Villa Park hvor de som nevnt har vunnet de fire siste forsøkene. De sliter fortsatt med de samme skadene der Torres, Mendy, Delap og De Bruyne fortsatt er ute. I tillegg er Grealish og Foden usikre, mens Laporte må stå over her grunnet gule kort.

Manchester City er inne i en god sone, og selv om Aston Villa har vært gode nå i de siste kampene blir det en B.

2. Everton - Liverpool
Everton roter skikkelig for tiden, og skuffelsene vil ingen ende ta. Sist ble det et nytt tap med 0-1 borte mot Brentford, og med 0-2-5 siste sju er krisen et faktum hos Everton som nå ligger helt nede på 14.plass med seks poeng ned til streken. Selv om formen er svak er dette et meget spesielt derbyoppgjør, og den kommer nok til å bety litt ekstra for Everton som faktisk har klart å holde inn til uavgjort her i hele åtte av de ni siste forsøkene. Her er vi likevel litt mer usikre da Everton har 0-1-2 og tap mot både West Ham og Watford på de tre siste, mens de i tillegg mangler noen viktige spillere i Calvert-Lewin, Gomes og Holgate. Davies er også ute, mens Mina meldes usikker.

Liverpool ligger fortsatt helt der oppe i toppen, og etter at de fikk sitt første tap for sesongen mot West Ham har de slått hardt tilbake med 4-0 over Arsenal og 4-0 og Southampton på de to siste. En liten 2-0 seier hjemme mot Porto rakk de også imellom der, og dermed har de 10-0 på sine tre siste. De scorer en drøss med mål, og 39 scoringer på 13 kamper gir et snitt på hele tre mål på kamp, noe som er klart best i serien. Med 28 poeng har de inntatt 3.plassen, men de har kun to poeng opp til ledende Chelsea (30). Her må de klare seg uten Elliott, Firmino, Gomez, Jones og Keita som fortsatt er ute.

Selv om Liverpool ofte har slitt med å vinne her på Goodison Park virker avstanden mellom lagene større enn på lenge akkurat nå. Vi prøver derfor en B og tror Liverpool snur trenden.

3. Watford - Chelsea
Etter den overraskende seieren over Manchester United med 4-1 nest sist falt hjemmelaget tilbake til gamle synder når de slapp inn fire mål og tapte 2-4 borte mot Leicester. Det sendte de ned igjen til en 16.plass, men de har fortsatt fire poeng ned til Burnley under streken. De er fryktelig ustabile, og det bortimot umulig å vite hvor man har de. Raden siste fem viser 5-2 over Everton, 0-1 mot Southampton, 0-1 mot Arsenal, 4-1 over Manchester United og 2-4 mot Leicester og det viser litt hvor bingopreget deres kamper ofte blir. Seieren mot Manchester United var deres første hjemmeseier på seks kamper, og det blir garantert ikke enklere når det er serielederen som kommer på besøk. Baah, Etebo, Foster, N'Koulou og Sarr er alle ute, mens Dennis, Kucka, Masina, Sema og Sierralta alle er usikre.

Chelsea er fortsatt serieleder med sine 30 poeng selv om de skuffet en god del sist med å kun klare 1-1 mot Manchester United på hjemmebane. Det var faktisk deres andre strake 1-1 kamp på hjemmebane etter at de også spilte 1-1 mot Burnley, og der med har de tapt fire poeng på de tre siste kampene. Borte har det gått en del bedre med hele 5-1-0 og 13-1 i målforskjell, og sist bortekamp ble det kontrollert 3-0 mot Leicester. Nå har ledelsen på tabellen krympet, og med ett poeng ned til Manchester City og to poeng ned til Liverpool må de nok ha en seier her for å forsvare teten etter denne runden. De kan endelig begynne å stille noenlunde toppet lag igjen, og her mangler kun Kovacic og Chilwell, mens Kante er usikker.

Watford er ujevne, og her sliter de også med en del fravær. Chelsea har vist bra form hele sesongen og får et klart tips. B.

4. West Ham - Brighton
West Ham prøver så godt de kan å holde sin plass blant topp fire, men etter to strake tap i serien mot Wolves (0-1) og Manchester City (1-2) har de nå kun målforskjellen ned til Arsenal på 5.plass. Begge de tapene har dog kommet på bortebane, mens nå er det klart for hjemmekamp på Olympic Stadium hvor de har slått Liverpool (3-2) og Tottenham (1-0) i sine to siste, i tillegg til at de også slo ut Manchester City i ligacupen her mellom de to kampene. Ogbonna er eneste fravær.

Brighton har ikke smakt på tre poeng siden 19.september, og det begynner å bli en god stund siden. 0-6-2 er fasit siden den tid, og selv om de ikke taper så ofte blir det altfor lite poeng til at de skal klare å holde seg i toppen. Etter skuffende 0-0 hjemme mot Leeds sist er avstanden opp til Arsenal på 5.plass blitt hele fem poeng, og man savner nok den mer lekende fotballen Brighton viste i de første kampene. Likevel, en 9.plass er mer enn godkjent, men formen roper et lite varsko.. Her må de klare seg uten Alzate og Welbeck som er skadet.

West Ham kommer fra et par meget sterke hjemmeseire over Liverpool og Tottenham og blir favoritter her. Men Brighton klarer ofte poengdeling og dermed spiller vi HU her.

5. Southampton - Leicester
Etter hjemmeseieren over Aston Villa tredje sist kommer Southampton nå fra to strake bortetap mot Norwich (1-2) og Liverpool (0-4). Det gjør at de fortsatt ikke klarer å klatre noe særlig oppover på tabellen, og de ligger helt nede på 15.plass med 14 poeng. Her hjemme har de hatt en jevn og stabil periode med ni poeng på seks kamper, der de fleste av kampene har vært tette og jevne (1-0. 2-2, 1-0, 0-1, 0-0 og 1-1). Armstrong er ute med skade foran denne, mens Djenepo og Stephens er usikre.

Leicester er inne i en litt bedre periode, og 3-1-2 på de seks siste har ført de opp til en 10.plass med 18 poeng. Dermed er de nå kun fem poeng bak Arsenal etter at de tok en seier og tre nye poeng hjemme mot Watford sist helg. De har trivdes fint borte mot Southampton de siste årene, hvor de fire siste årene har endt med tre seire og en uavgjort for "The Foxes". Fofana, Justin og Pereira er fortsatt ute, og Tielemans er også usikker foran kampen mot Southampton.

Southampton har spilt ganske bra her på hjemmebane denne sesongen, men Leicester viser fin oppsving i form og trives her. Vi tør ikke gamble og spiller HUB.

6. Wolverhampton - Burnley
Wolves har vist knallform den siste tiden, og selv om det "bare" ble 0-0 og poengdeling borte mot Norwich sist er 5-2-1 på de åtte siste knallsterke tall. Hjemme kommer de fra tre strake seire over Newcastle (2-1), Everton (2-1) og West Ham (1-0), og de har hatt en flott evne til å avgjøre jevne kamper til sin fordel der de fem siste seirene alle er avgjort med ett mål. Nå lukter de på E-cup, for med sin 6.plass ligger de nå bare tre poeng bak Arsenal. Boly, Jonny, Mosquera, Neto og Podense er skadet, mens også Neves må sto over her grunnet gule kort.

Med kun ni poeng på tolv kamper kaver Burnley fortsatt under streken der de nå kun har Newcastle bak seg. Den en gang så defensivt strukturerte klubben har vært mer hullete i forsvar i år, og 20 baklengs er hovedårsaken til at de ligger der de gjør. Nå har de likevel vist bedring i de senere kampene med fem poeng på de tre siste, og 1-1 mot Chelsea og 3-3 mot Crystal Palace i de to siste er klart godkjent. Nå har de fått litt lengre spillefri enn resten da kampen forrige helg mot Tottenham ble utsatt grunnet snøvær. Foran denne har de noen viktige fravær, der både Tarkowski og Westwood må stå over med karantene mens Barnes er skadet.

Wolves har vist knallform, og bør egentlig vinne denne. Burnley har dog glimtet til før, er i poengnød og har fått litt lengre spillefri. HU.

7. Real Madrid - Athletic Bilbao
Real Madrid overtok tabelltoppen for et par runder siden, og etter at slo Sevilla 2-1 forrige helg så økte ledelsen ned til Atletico Madrid til fire poeng. Dermed har de fått seg en liten luke i toppen, og med en form som viser 5-1-0 på de seks siste i serien er det ingenting som tilsier at den skal krympe med det første. Her på Santiago Bernabeu står de med 4-2-0 og selv om Bilbao ikke har vunnet her i serien siden 2005 har de klart å ta med seg en poengdeling både 2019 og 2018. Her begynner de å bli bli ganske fulltallig, der kun Bale og Ceballos er savnet.

Athletic Bilbao har spilt uavgjort i fire av de fem siste, og 2-2 hjemme mot Granada sist var ikke særlig imponerende. Generelt er raden fylt med litt ymse resultater av varierende kvalitet, og selv om de taper ganske sjelden blir man ikke særlig overbevist av spillet de presterer. Den største egenskapen de har er et meget bra defensivt spill, og deres ti baklengs er færrest av alle lagene i La Liga hittil denne sesongen. Dermed ligger de også oppe på en 8.plass til tross for at de kun har scoret tolv mål selv. Her mangler de noen spillere i form av at Berchice, Nolaskoain, Villalibre og Vivian er skadet, mens Martines er ute med rødt kort.

Bilbao slo Real Madrid i Supercup-semifinalen i januar og har klart å ta poeng her i to av de tre siste forsøkene. Likevel er denne utgaven av Real Madrid i flott form og virker sterkere enn på lenge. H.

8. Genoa - Milan
Genoa har en fryktelig dårlig sesong og ligger helt nede på en 18.plass og med ti poeng betyr det en plass under streken. Det er bare poenget opp til Spezia, men når Genoa har blitt helt vaksinert mot å vinne så hjelper det lite. Nå har de hele elleve kamper uten seier, og 0-7-4 er meget svake tall. 0-0 borte mot Udineseog 0-2 mot Roma nest sist viser at de også har sluttet å score mål og da begynner det å lukte nedrykksstrid lang vei. Criscito, Destro og Fares er skadet, mens Caicedo og Maksimovic er usikre.

Milan har hatt en helt annen form på laget, for de ligger på en 2.plass med 32 poeng kun tre poeng bak ledende Napoli. Skjønt, akkurat nå er kanskje ikke feelingen den aller beste da de virkelig har sklidd på noen bananskall i de siste kampene med 3-4 mot Fiorentina og 1-3 mot Sassuolo. Sju baklengs på de to siste er ganske alarmerende for Milan som hadde sluppet inn elleve på de tolv første. Borte har de tatt 16 poeng på sju kamper denne sesongen, og de trives greit her i Genoa hvor de har 3-1-0 på de fire siste. Calabria, Castillejo, Giroud, Plizzari og Rebic er skadet, mens Romagnoli er ute med rødt kort.

Genoa er helt bak mål denne sesongen, men Milan har også fått et par smeller på rappen her nå slik at vi føler oss likevel ikke helt sikre. Det ble 0-0 her i fjor, men Milan får et tynt tips denne gangen. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

9. Sassuolo - Napoli
Sassuolo imponerte kraftig sist når de slo Milan 3-1 på San Siro, og selv om sesongen deres totalt sett har væt skuffende så har de hatt en tendens til å slå til mot de store. De slo også Juventus 2-1 på bortebane, og de to seirene der viser at man må ta de på alvor selv om de ligger nede på en litt skuffende 12.plass. Nå er det dog tilbake på hjemmebane, og der bruker de å slite litt mer da de gjerne er et lag som ligger litt bakpå å slår til på kontra. Formen viser 3-1-2 siste seks, og ser man på statistikken så viser den at fire av de fem siste her mot Napoli har endt med poengdeling. Boga og Djuricic er ute med skade her, mens også Goldaniga, Obiang og Romagna er usikre.

Napoli ligger nå helt alene i topp med 35 poeng etter at de rykket ifra Milan sist helg med en flott 4-0 seier over Lazio. Den var nok etterlengtet, for Napoli røk 2-3 mot Inter før de reiste til Moskva i EL og overraskende tapte 1-2 mot Spartak Moskva også der. Nå skal de til Nord-Italia å møte Sassuolo på Mapei Stadium, og Napoli har vært gode på bortebane denne sesongen de (5-1-1), der de med sine fem baklengs på sju kamper også slipper inn færrest mål på fremmed gress i Serie A. Osimhen og Anguissa er skadet, mens Zanoli er syk foran denne.

Napoli får en naturlig tips, men Sassuolo er litt "big-team-killer" og har klart uavgjort her i fire av de fem siste. UB.

10. Paris St-Germain - Nice
Trykk her for å se kampen på direktesport.no kl. 21.00
Paris St-Germain er helt overlegne i serien så langt i år, og seriegullet virker å være langt nedi lomma på Messi, Mbappe, Neymar & Co. allerede. For etter 15 kamper har de allerede tolv poengs forsprang ned til Rennes på 2.plassen, og dermed går det mot en ganske grei andre halvdel av sesongen om ikke noe helt spesielt skjer. Formen viser 4-1-0, og sist ble det veldig lett når St. Etienne fikk en mann utvist i slutten av første omgang. På det tidspunktet lå PSG faktisk under 0-1, men de snudde kampen og til slutt ble det enkelt 3-1. PSG har en drøss med skader, men de virker å finne en vei til tre poeng uansett. Denne gang mangler de Neymar, Draxler, Ramos, Wijnaldum, Verratti, Herrera og Letellier, mens også Icardi og Messi er usikre.

Nice har hatt akkurat det. En "nice" sesong. For de ligger helt oppe på en 3.plass med 26 poeng, og tolv baklengs viser at de har det tetteste forsvaret i ligaen sammen med Rennes og Marseille. Men litt skeptisk er man likevel til formen, for to tap på de tre siste mot Montpellier (0-1) og Metz (0-1) er ikke det beste å ta med seg når man skal til Parc des Princes for å møte det klart beste laget i ligaen. Begge de tapene var dog på hjemmebane, mens det er på bortebane de har levet best med 15 poeng og 13-4 på sju kamper. Atal, Guessand og Robson Bambu er skadet, mens Rosario er ute med gule kort.

PSG sliter kraftig med skader, men virker likevel å klare å gjøre nok til å kapre tre poeng. Litt usikker blir vi, men PSG har 8-2-0 på de ti siste her og vi prøver en ny H.

11. Rennes - Lille
Trykk her for å se kampen på direktesport.no kl. 21.00
Rennes har enormt bra form for tiden, og tar man med Conference League så har de nå 10-3-0 på de 13 kampene siden siste gang de tapte. I serien står de med tre strake seire, og hjemme er det enda bedre med 5-0-0 på de fem siste forsøkene i serien. Sist ble det 2-0 borte mot Lorient, og dermed beholdt de sin gode 2.plass i serien bak suverene PSG. De har to poeng ned til Nice og Marseille på plassene bak, og det meste virker å være i skjønneste orden for gutta i rødt og sort som kun mangler Gelin med skade foran denne.

Man kan ikke helt si det samme om Lille, selv om de nå kun står med et serietap på de fem siste. For 0-4-1 gir for tynn poengfangst, og fjorårets seriemester er helt nede på en 13.plass med 18 poeng foran denne kampen. De har ikke klart mer enn poengdeling mot Brest, Angers, Monaco og Nantes i løpet av de fem siste, og de skremmer ikke mange med de resultatene der. Jardim er ute med skade, mens Celik står over med karantene.

Rennes er sterke hjemme, og utgangstipset her blir klart. Men Lille spiller ofte uavgjort, og de har kvalitet til å smelle av en skikkelig bombe om det klaffer. Vi prøver HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Nantes - Marseille
Trykk her for å se kampen på direktesport.no kl. 21.00
Nantes er en middelhavsfarer så langt denne sesongen, og med 1-3-2 på de seks siste blir ikke veien til toppen noe lettere. Akkurat nå har de seks poeng både til E-cup og kvalik og dermed ligger de litt i ingenmannsland. Sist klarte de 1-1 borte mot Lille, og her hjemme er formen faktisk ganske så bra med 3-1-0 på de fire siste. Hjemmekampene mot Marseille har alltid blitt jevne de siste årene (1-1, 0-0, 3-2, 0-1, 3-2, 0-1, 1-0, 1-1, 1-1, 2-1 på de ti siste!), og her kan egentlig alt skje. De har en del frafall og her mangler de Emond, Corchia, Traore og Perreira med skader mens Chrivella og Fabio er ute med gule/rødt kort.

Marseille har en av sine beste innledninger på flere år, og etter snart halvspilt serie ligger de på en 4.plass med 26 poeng. De har vært gode bakover, og det har vært viktigste bidragsyteren så langt. Formen er også fin med 3-3-0 siste seks, og etter seks jevne bortekamper har de klart å hente kurante elleve poeng på seks kamper. Sist ble det 1-0 hjemme mot Troyes etter en ganske sen scoring av Lirola.

En vrien kamp dette, og det trengs garderinger. Vi prøver UB på 96-rekkeren, mens på 432-rekkeren tar vi ingen risiko og spiller HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Aston Villa - Manchester City B

2. Everton - Liverpool B

3. Watford - Chelsea B

4. West Ham - Brighton HU

5. Southampton - Leicester HUB

6. Wolverhampton - Burnley HU

7. Real Madrid - Athletic Bilbao H

8. Genoa - Milan B

9. Sassuolo - Napoli UB

10. Paris St-Germain - Nice H

11. Rennes - Lille HU

12. Nantes - Marseille UB

Sportspills 432-rekker:
1. Aston Villa - Manchester City B

2. Everton - Liverpool B

3. Watford - Chelsea B

4. West Ham - Brighton HU

5. Southampton - Leicester HUB

6. Wolverhampton - Burnley HU

7. Real Madrid - Athletic Bilbao H

8. Genoa - Milan UB

9. Sassuolo - Napoli UB

10. Paris St-Germain - Nice H

11. Rennes - Lille HUB

12. Nantes - Marseille HUB