HAUGESUND: I mars kunne du lese om Jesper W. Spies som har drevet YX 7-Eleven-stasjonene (tidligere Shell) på Norheim og i Karmsundgata i tolv år.

Fra sommeren av bestemte «Årets kjøpmann 2017» seg for å kvitte seg med én av stasjonene og kun konsentrere seg om den nordligste av dem.

– Kunne ikke la være

Men etter nesten 25 år i systemet til Reitan-gruppen, fordelt i både Danmark, Oslo og Haugesund, har Jesper W. Spies bestemt seg for å prøve noe nytt.

– Jeg oppdaget en mulighet, som jeg ble nødt til å slå til på, forklarer kjøpmannen fra København.

For i slutten av august kunne du lese om Anne Lise Sjurseike, som er innehaver av de to Shell-stasjonene i henholdsvis Ølen og på Knapphus.

De siste seks årene har Sjurseike i tillegg vært retailer/franchisetaker på sju andre bensinstasjoner i selskapet rundt i distriktet.

Men 1. desember går kontrakten ut med ST1 Norge Group som eier stasjonene, og Sjurseike uttalte for halvannen måned siden at hun nå ville konsentrere seg om de to stasjonene som hun eier selv.

– Shell er store her lokalt. De er flinke på konsept og butikker, beskriver Spies.

– Så da jeg oppdaget at de trengte nye eiere til flere av stasjonene lokalt, tok jeg kontakt og sendte deretter inn en søknad, sier 48-åringen engasjert.

Spredt rundt i distriktet

Regionsjef Randi Kvaløy i ST1 har vært på jakt etter én eller flere personer til å overta driften av sju lokale stasjoner som ble omtalt som «the magnificent seven».

Kvaløy har vært klar på at vedkommende bør ha mye erfaring for å kunne overta alle sju.

– Vi er nå i havn og er veldig godt fornøyd med alle driverne. Det ble som vi håpet, bekrefter regionsjefen.

Spies skal nå overta driften av fire stasjoner spredt rundt i distriktet; Shell Karmøy (Bygnes), Shell Avaldsnes, Shell Karmsundgata og Shell Heiane (Stord).

– Jesper var den som hadde mest erfaring og var best kvalifisert. Han gjorde et veldig godt inntrykk. Så vi var sikker på at vi ønsket å ha ham med oss, skryter Kvaløy.

– Det er min styrke

For etter mange år med arbeid både administrativt og ute i «felt» har småbarnsfaren som er bosatt med familien i Kvalsvik bygget seg opp mye kompetanse i bransjen.

– Etter såpass mange år vet jeg hva jeg driver med og holder på med, sier han ydmykt. Og legger til:

– Min styrke er egentlig at jeg er god på begge deler. Dette blir helt klart en administrativ rolle i hovedsak. Jeg kommer også til å ha en butikksjef på hver stasjon, ettersom det er en times kjøring mellom flere av stasjonene.

Spies sier han likevel er avhengig av å være ute blant kundene og bidra i den daglige driften.

– Jeg er en praktisk anlagt type, beskriver han.

Overtar før nyttår

48-åringen innrømmer at han er spent på de nye utfordringene som venter ham.

– Det er alltid vanskelig å vite hva en går til på forhånd. Men jeg er sikker på at det blir bra! Jeg har også hørt at det er mange dyktige medarbeidere som jobber i systemet allerede, så jeg gleder meg til å møte alle, sier han.

Onsdag har Spies sin siste arbeidsdag som driver av YX 7-Eleven-stasjonen i Karmsundgata.

1. desember overtar han de fire stasjonene hos konkurrenten.

Hans Gunnar Lunde har vært butikksjef hos Shell Aksdal i mange år. Han er rekruttert internt og overtar driften av Shell Aksdal og Shell Norheim.

Det samme gjelder driften av Shell Odda. Hege Naasen Riise har vært butikksjef i Odda i flere år, fra desember får hun tittel som retailer.