STAVANGER: Tallene for hele regionen kommer fra DNBs ferske markedsrapport, men i enkelte områder står det enda verre til, skriver Stavanger Aftenblad. I Jåttåvågen står 20 prosent – en femdel – ledig. På Forus er hele 145.000 kvadratmeter kontorplass ledig, noe som tilsvarer 60 prosent av de ledige kontorene i Stavanger-området.

I sentrumsområdene er situasjonen bedre. Mindre enn 5 prosent av kontorlokalene i Stavanger og Sandnes sentrum er uten leietakere.

– I sentrumssonen i Stavanger og Sandnes er ledigheten lavere enn andre byer, som Bergen og Trondheim. I områdene som sliter, har det vært mye oljerelatert virksomhet, forteller analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmegling, som synes det er interessant å se hvor store forskjellene er.

Han tror det vil bli enda flere ledige lokaler i løpet av året. Jan Inge Røyland, som er leder for næringseiendom i SR-Bank, tror heller ikke på bedring med det aller første.

–Jeg tror vi vil se en fortsatt høy ledighet av kontorlokaler også i 2017 og 2018. Det kommer an på hvordan utviklingen i det regionale næringslivet blir fremover.