Nå har familien organisert leteaksjon

SAVNET: Dette skal være det ferskeste bildet av Øystein.

SAVNET: Dette skal være det ferskeste bildet av Øystein. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Øystein Husby fra Sveio har vært savnet fra Stavanger siden lørdag 12. Nå har familie og venner organisert leteaksjon i helga.

DEL

STAVANGER: Siste tegn fra Husby var da han sendte en tekstmelding til et familiemedlem like før midnatt lørdag i forrige uke. Etter det har ingen verken sett eller hørt fra ham. Innholdet i tekstmeldingen gjorde at familien tok kontakt med politiet.

LES OGSÅ: Politiet ønsker fortsatt tips: Har du sett Øystein?

Familien eller politiet har ikke fått noen nye spor. Familien organiserer letearbeidet via en Facebook-gruppe. I helgen har de arrangert leteaksjon i Stavanger der de ønsker hjelp fra frivillige. Lørdag og søndag kan alle som ønsker å bidra, møte opp ved Sverdrups gate 23 i Stavanger klokka 12. Dette skjer i regi av familie, venner og Maritim søksgruppe.

– Det er umulig å vite hvor han er. Det hele framstår som et mysterium for oss. Øystein er en oppegående fyr som ikke gjør noe galt. Akkurat nå er vi livredde for ham, sier broren til Aftenbladet.

De frivillige redningsorganisasjonene Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltar ikke i letearbeidet. Arnfinn Arnesen i Norsk Folkehjelp Sanitet Stavanger har forklart hvorfor på Facebook-gruppen:

– Vi blir i utgangspunktet kontaktet og rekvirert av politiet, og det er vi ikke blitt enda. Det har nok sin begrunnelse i at det ikke er noen holdepunkter å lete ut fra. Det kan være mange indikasjoner, alt ifra nærområdet til bosted, nordfylket, friområder i og utenfor Stavanger. Det er da større sannsynlighet for at tilfeldige finner ham, enn om det er organisert søk. Vi observerer at det er en del frivillige som vil gå rundt og lete, og det er bra, skriver han.

Har du tips i saken, kan det sendes til tips.rogaland@politiet.no.

Artikkeltags