Tirsdag la Mediebedriftene (MBL) fram de nye offisielle lesertallene for norske nyhetsmedier. Tallene viser svært sterk utvikling i antall lesere for Haugesunds Avis. Fjorårets siste måling viste at vi totalt hadde 58.000 daglige lesere. Årets første måling, gjort av Kantar, sier at vi har 64.400 lesere hver dag.

Så skal det påpekes at disse tallene ikke er direkte sammenlignbare. Målemetoden for antall digitale lesere er endret siden sist.

Vi kan imidlertid sammenligne vår utvikling med andre mediers utvikling.

Da kommer Haugesunds Avis ut helt i toppen i Norge. Endringen for vår del er på 11 prosent. Ingen av de andre store region- eller lokalavisene kan vise til noe tilsvarende. Heller ikke de største riksavisene har så god utvikling.

Det er selvsagt digitalt veksten kommer. Fortsatt er papiravisa vår solid og populær. 29.900 lesere er likevel fem prosent ned fra sist måling. Også her har Haugesunds Avis bedre utvikling enn veldig mange. Ifølge MBL har papiravislesingen en tilbakegang på 15 prosent totalt i Norge.

Så skal det nevnes at hos oss leser også mange papiravisa digitalt som e-avis. 5.600 personer gjør dette daglig.

Imidlertid er det mobiltelefonen som nå er den viktigste plattformen for lokale nyheter. Der har vi nå 39.000 daglige lesere. 12.500 leser Haugesunds Avis på pc eller Mac, og 7.900 leser oss på nettbrett. Totalt er vi opp over 25 prosent i digitaltallene, men disse er altså ikke helt sammenlignbare. Utviklingen er uansett svært sterk sammenlignet med andre aviser.

Vi som jobber i Haugesunds Avis er glade for de gode lesertallene. Vi har gjort en del endringer som vi tror har forbedret avisen. For eksempel har vi flere på jobb tidlig om morgenen og seint på kvelden, slik at dere får mer oppdaterte nyheter på h-avis.no.

Vi takker dere for at dere leser Haugesunds Avis, og vil stå på for å gjøre avisen enda bedre.