Gå til sidens hovedinnhold

Stolte foreldre så datterens VM-debut foran 35.000 på tribunen

Artikkelen er over 2 år gammel

Karina Sævik fra Kopervik fikk sin VM-debut foran 35.000 tilskuere i Nice, i kampen mot vertsnasjonen Frankrike i Fotball-VM onsdag kveld. På tribunen sto to stolte, men ikke overraskede, foreldre.

RADIO 102: – Vi har ei datter som har hatt dette som sitt store mål, og som har jobbet målrettet for å komme med på landslaget. Det var fantastisk, og vi er stolte, men ikke sjokkerte på noe som helst vis, sier mor Mona Rasmussen Sævik på telefon fra Frankrike.

Var irritert over å bli byttet ut

Hun har ikke fått sett så veldig mye til datteren i Frankrike, da hun stort sett er opptatt og under landslagsledelsens beskyttelse under mesterskapet.

HØR RADIOINNSLAGET HER.

– Men vi fikk snakket med henne etter kampen i går. Da var hun egentlig mest irritert over at hun ble byttet ut etter 75 minutter. Da var hun klar for mer action, og ikke så trøtt som vi gjerne skulle tro. Jeg syns hun klarte seg veldig bra, spesielt i første omgang, og jeg håper hun får mer spilletid. Karina har ikke snakket noe særlig om nerver, jeg tror hun er mer imponert over hva hun får være med på, sier mamma Mona Rasmussen Sævik.

Hun har også datteren Hildegunn, som er keeper og lagvenninne med storesøster Karina i Kolbotn. Hun fikk ikke være med til Frankrike, da Kolbotn er i trening i sommerpausen i Toppserien.

– Hun er glad på søsteren sin sine vegne, og har selv et mål om å bli A-landslagsspiller.

Kjører leiebil nordover

Mor og far Sævik blir nå værende i Nice i noen dager mens datteren reiser nordover i Frankrike i dag, torsdag. Mandag er det ny kamp. Foreldrene skal også se siste gruppespillkamp mot Sør Korea. Så går Norge og Karina Sævik sannsynligvis videre i VM, mens foreldrene må hjem til Karmøy.

– Etter den kampen må vi reise hjem til jobbene våre. Jeg hadde egentlig en flybillett hjem i dag, men den har jeg byttet, sier Mona Rasmussen Sævik.

Kommentarer til denne saken